De Grootste gehaakte deken van de wereld - Breiclub.nl
De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld: Haken is verbinden

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld: Haken is verbinden

Haken verbind mensen met elkaar. Op 17 september 2016 was het “Haak In” van het in Friesland ontstane initiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. De iniatiefnemers merken dat het mensen verbind, zodat ze niet meer eenzaam zijn.

De Grootste Gehaakte Deken

Twee jaar geleden zijn Esmeralda de Vries en Monique van der Hoek met het iniatief begonnen. Nu zijn er al 1000 dekens. Door heel Nederland wordt er gehaakt voor de grootste deken. De deken wordt gepresenteerd in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa is. Het is een activiteit van voor iedereen die een vierkantje van 10 bij 10 cm kan én wil haken. Het moet uiteindelijk leiden tot een gigadeken.

In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De 2018-poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.

,,Dit project sluit uitstekend aan bij het thema van 2018″, zegt Monique van der Hoek. ,,Het gaat vooral om het verbinden van mensen.”

De Grootste Gehaakte Deken

In twee jaar tijd zijn er overal haakgroepjes ontstaan en zoeken de mensen elkaar op om samen te haken aan de deken. De deken zal bestaan uit dekens van 140 x 200 cm en granny’s van 10 x 10 cm. Er worden zelfs evenementen georganiseerd om samen te haken. Tussenstand per 1-10-2016: 1002 dekens!

De Grootste Gehaakte Deken

Als je gaat kijken op hun facebookpagina dan zie je alle mooie dekens die gehaakt worden, hoeveel het er zijn en waar de mensen allemaal vandaan komen, die met liefde haken voor dit mooie iniatief.

Iedereen kan meedoen aan dit iniatief. Dat kan je alleen doen maar ook in een groep, met je zangkoor, sportclub of met de kinderen van een basisschool. De losse granny’s kan je opsturen zodat mensen in verzorgingstehuizen ze tot een deken aan elkaar haken. Dan sta je ook met hen in verbinding.

Iedereen is van waarde! We hebben minimaal 10.000 dekens nodig, die op de hoeken aan elkaar worden gekoppeld tot één hele grote deken. Na 2018 gaan de dekens naar goede doelen die ze weer uitdelen aan diegenen die een warme deken nodig hebben.

Ik heb me in ieder geval aangemeld daar, moet alleen nog even kijken hoe je een granny haakt want dat heb ik nog nooit gehaakt.

De Grootste Gehaakte Deken

Gaan jullie je ook aanmelden?

De Grootste Gehaakte Deken

Magda de Vries
Door

Magda de Vries

op 03 May 2017

Hoe kan ik mij aanmelden?

Reactie plaatsen