Herentruien breien met WoCa, een mengsel van wol en cannabis
Brei eens een herentrui

Het is niet te vatten, maar in de breiwereld lijken de heren toch een beetje een probleem te hebben. Veel goede patronen voor herentruien worden er klaarblijkelijk niet gemaakt. En dat is best lastig, want ook heren verdienen een goede trui.  Mooi, warm, eentje die ook nog eens lekker zit…

Wat is het dan toch? Geven de heren niet om een goed zittende trui? Integendeel.

Maar het merendeel van de mode is toch gefocust op de dames, en op kinderen.

De Visserstruien boeken van Stella Ruhe leek dat beeld toch even te veranderen. Prachtige truien, die niet alleen door heren, maar ook door dames zeer gewaardeerd worden. Het derde deel in deze serie is nu uit, en die focust op de kinderen. Ketelbinkies, die vroeger als kind meegingen naar zee droegen ook truien.

Ik heb in mijn leven tot nu toe best veel gebreid. Ook herentruien. De heren die mijn truien dragen, zijn daar absoluut blij mee.

WoCa

Dat viel ook op bij de mensen van Adriafil filati. Zij presenteerden enkele maanden geleden een serie Ecologisch geproduceerde garens. Eentje draagt de naam WoCaeen mooi mengsel van wol en cannabis – wat bij ons beter bekend staat als hennep. De vezels van de hennep worden meegesponnen met de wol, en dit geeft het garen een stoer, eigentijds karakter.

herentruien

Mijn eerste opmerking was: Dat gaat een mooie herentrui worden.

Directe interesse van de kant van Adriafil; wat ben je dan van plan, en wat ga je erin stoppen? Kabels!

herentruien

De trui is inmiddels af, en heeft de mooie naam Robin mee gekregen.

Je vindt hem als pakket bij Chefwol.nl – het patroon krijg je daar gratis, als je de garens voor de trui koopt.

WoCa wordt gebreid op naalden 4 – en het breit echt prettig weg. WoCa wordt geleverd als bollen van 50 gram met een looplengte van 110 meter . WoCa bestaat uit 70 % wol en 30 % hennep.

Wil je het garen zelf eens proberen? Dat kan natuurlijk ook. Het is leverbaar in tien verschillende kleuren. Alle kleuren vind je hier.

Wat zou u van WoCa gaan maken?

Laat een bericht achter onder dit blog, of op Facebook.

Katrien deschacht
Door

Katrien deschacht

op 16 Oct 2016

Heel mooie t r ui kan ik hier ook terrecht met vragen,ik ben met een eyore van deysny bezig en de kop lukt echt niet, kan jij me hel po en daarmee, ik heb e een engels patroon

ad hilgersom
Door

ad hilgersom

op 16 Oct 2016

ga ik doen trui breien voor mijn zelf

Agnes de Groot.
Door

Agnes de Groot.

op 26 Oct 2016

Mijn vrouw wil weer beginnen met breien , baby truitjes , maar een voorpand is geen probleem , maar zij weet niet hoe een achterpand te breien want die zir vaak niet bij het patroon. Wie o wie kan ons helpen?

Joop
Door

Joop

op 25 Dec 2021

wie kan er een schipperstrui voor mij breien ?? één met 'n hoge kraag .. model aanwezig

Reactie plaatsen