Page content

Haak een Earlybirdje voor te vroeg geboren baby’s

article content

Haak een Earlybirdje voor te vroeg geboren baby’s

Earlybirdje haken: De eerste weken en maanden met je kindje zijn bijzonder. Maar wat als je kindje veel te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd. earlybirdje

Je brengt de eerste weken of maanden door in het ziekenhuis. Alles gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking als jullie later thuis zijn, maar bovenal een mooie herinnering! Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Haak een Earlybirdje

Speciaal voor de kindjes op de afdeling neonatologie heeft Earlybirds fotografie de earlybirdjes gelanceerd. Bij elke reportage schenken ze het kindje een Earlybirdje.  De vogeltjes worden gehaakt door vrijwilligers.

Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes een gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen aan als een navelstreng. Hierdoor kunnen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich mee brengt.

Alle Earlybirdjes worden via de stichting verspreid. De Earlybirdjes worden gecontroleerd, gewassen en verpakt. Alleen de verpakte Earlybirdjes zijn veilig bevonden om te schenken aan deze kwetsbare doelgroep.

earlybirdje

Voor deze stichting kun je een Earlybirdje haken voor de te vroeg geboren babytjes, je kan een nicu haken (een vogeltje zonder vulling) voor de hele kwetsbare babytjes of je kan een vlindertje haken voor de overleden babytjes (als troost voor de ouders).

Als je ook een Earlybird wil  haken dan is het belangrijk dat je van te voren de veiligheidsvoorschriften leest. Daarnaast is het soort garen ook erg belangrijk. Het garen mag niet pluizen en er mag geen Acryl of Wol in zitten.

Alle ziekenhuizen in Nederland en Belgie zijn bekend met deze stichting. Sommige ziekenhuizen ontvangen standaard een voorraad vogeltjes, sommige ziekenhuizen werken samen met andere initiatieven. Welk initiatief je ook steunt: we hebben allen hetzelfde doel: de premature kindjes!

Vanaf 1 september 2015 is het advies vanuit de stichting om de Earlybirdjes niet meer in gesloten couveuses te leggen. Daarnaast is ons advies om de vogeltjes alleen in overleg met verplegend personeel of artsen bij het kind te leggen en toezicht te houden wanneer er een vogeltje bij het kindje ligt. Dit wil echter niet zeggen dat we geen vogeltjes meer uitdelen in die ziekenhuizen.

Op de facebookpagina van Earlybirdje kan je je aanmelden en meer informatie over deze mooie stichting vinden. Op deze pagina staan ook de bestandjes om een Earlybirdje, nicu of vlindertje te haken.

earlybirdje

Groetjes Belinda.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

0 reacties op “Haak een Earlybirdje voor te vroeg geboren baby’s

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.