Cactussen haken, daar word je toch spontaan vrolijk van - Breiclub.nl
Cactussen haken

De feestdagen zijn weer achter de rug. De kerstboom en alle kerstversieringen verdwijnen weer naar zolder. Het huis is opgeruimd en leeg. Tijd dus voor iets nieuws: Cactussen haken.

Op het moment zie je ze overal staan: cactussen. En dan bedoel ik niet die echte prikdingen, maar de gehaakte versie ervan.

Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de leukste haakpatronen van cactussen. Na al het kerstgehaak een leuke afwisseling. En ze staan zo gezellig in huis.

Nog een voordeel: cactussen hebben al weinig water nodig, maar deze mag je helemaal vergeten! Misschien niet voor iedereen een voordeel, maar voor mij ideaal.

Ik begin gelijk met een vier cactus haakpatronen allemaal te vinden op een site met dank aan wolplein.nl.

Wat ik zo leuk vind van deze patroontjes is dat ze lekker kleurig zijn. Dit vind ik wel prettig tijdens de donkere dagen van januari. Dan is een beetje extra kleur in huis nooit weg.

De volgende twee patroontjes van Ponnekeblom zijn ook erg schattig. Cactussen komen in veel verschillende vormen en maten voor en dat zie je in de verschillende haakpatronen terugkomen. Variatie genoeg.

Cactussen haken

Het leuke van het haken van deze kleine cactussen is dat je uiteindelijk een doel hebt gevonden voor alle kleine potjes die je vast nog ergens in een kast hebt staan, omdat je het zonde vond om ze weg te gooien.

Nu mag je ze eindelijk gebruiken.

Sommige gehaakte cactussen hebben ook nog een doel. Het volgende patroon is van Babbe Bora. Zij heeft van haar gehaakte cactus een speldenkussen gemaakt. Heel handig voor al die rondslingerende spelden, waar ik regelmatig mijn vingers aan prik.

Cactussen haken

Trouwens ook erg leuk om cadeau te geven. Wie wil er nou niet zo’n bijzonder speldenkussen.

En dan zijn we alweer toe aal het laatste patroon voor vandaag. Voor alle amigurumi liefhebbers, die ook weleens een cactus willen haken, heb ik het volgende patroon gevonden.

Het patroon is afkomstig van Craft Kitchen en je haakt er zowaar een heel echtpaar mee.

Cactussen haken

Daar word je toch spontaan vrolijk van!!

Veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie gehaakte cactussen. Ik heb in ieder geval weer wat te doen deze week.

Reactie plaatsen