Werk je resten een keertje weg! Deel 2: Nog meer resten
Werk je resten een keertje weg! Deel 2: Nog meer resten

Werk je resten een keertje weg! Deel 2: Nog meer resten

Weggooien is zonde. Tegenwoordig wordt dat de mensen goed ingepeperd En in zekere zin ben ik het ook wel met deze stelling eens – alles wat gebruikt kan worden, tot het echt niet meer gaat, gebruiken we, en als het mogelijk is recyclen we dan zoveel als mogelijk is.

Laatst kreeg ik een flink aantal restbolletjes Urban (Yarn & Colors) van mijn dochter. Zij was er mee aan het breien en haken gegaan op naalden 12. Ik heb daar een groot mandje uit kunnen halen, waar nu een flinke voorraad visitekaartjes in zit.

Het mandje op de foto redde het net niet helemaal om de ronde sluitend te krijgen. Voor in huis is dat niet zo’n ramp; nu zit er een bolletje wol in, maar met Pasen op komst kan zo’n mandje prima dienen om paaseitjes in te stoppen.

Het kleed wat daaronder ligt is ook ontstaan uit resten garen. Met name Royal, van de Zeeman – dubbeldraads. Heb daar jaren geleden al een keer een kleed uit gehaakt (we hebben dit kleed sinds 2006) en het is niet kapot te krijgen. Je zou hem zo op de vloer leggen, om als vloerkleed te dienen, maar bij ons ligt het kleed op de tafel.

En nee… het is geen fashion statement. Maar het is wel uniek.

Urban

Toch even terug naar de Urban. Want, wat is dat nu eigenlijk?

Urban is wel hip – een lontgaren die door zijn dikte zich snel laat verwerken tot leuke projecten. Denk bijvoorbeeld aan de sjaal die Amilisly heeft ontworpen: De Soho Knit Scarf

Vooral jongeren, die breien en haken willen leren zien snel resultaat met dit project, en het houdt ze lekker warm in de winter. Geef ze eens ongelijk! Ik ben al blij dat ze zelf de naalden oppakken!

Daarnaast kun je ook denken aan trendy woondekens, waar je heerlijk onder kunt kruipen op de bank. Manden en mandjes, voor je accessoires. Ideetjes genoeg dus.

Afwerken

Alleen het afwerken… draadjes instoppen van de Urban. Hiervoor zijn mijn wolnaalden echt onmisbaar. Het oog is groot genoeg om de Urban doorheen te halen, zodat je je werk netjes af kunt hechten.

Reactie plaatsen