Veelkleurige sjaal van restjes wol - Breiclub.nl
Veelkleurige sjaal van restjes wol

Begin dit jaar heb ik met veel plezier mee gebreid aan de Mystery Blanket 2015 van onze breiclub. Ik vond de kleuren en het garen van Scheepjeswol  Stone Washed door de mix van katoen en acryl superfijn en ik had uiteindelijk nog wel veel garen over…….. Inmiddels ben ik met deze restjes een veelkleurige sjaal aan het breien. 

Naast de Mystery Blanket heb ik met het Stone Washed garen ook een tas gebreid. Deze tas en de beschrijving van de tas heb ik al eerder in een blog gedeeld: Albert Heijn tas breien. Ook hier had ik nog wat garen van liggen.

Al met al waren dit zo’n 12 bollen en ik heb een patroon gevonden voor een sjaal die ik graag met jullie wil delen.

Patroon veelkleurige sjaal

Mijn sjaal is 35 cm breed en 180 cm lang.

Benodigdheden:

2 breinaalden nr. 3,5.

12 bollen Scheepjeswol Stone Washed in de volgende kleuren:

2 bollen deep amethyst, 2 bollen yellow jasper, 1 bol chrystal quartz, 1 bol blue apatite, 1 bol garnet, 1 bol canada jade, 1 bol lemon quartz, 1 bol moon stone, 1 bol red jasper, 1 bol green agate en nog wat restjes black onyx, smokey quartz en coral.

Patroonsteek:

Heengaande naald: 2 steken recht breien, 1 omslag, *5 steken recht breien, 2 steken recht afhalen, 1 steek breien en de 2 afgehaalde steken overhalen, 5 steken recht breien, 1 omslag, 1 steek recht breien, 1 omslag*, herhaal nog 5 keer van * tot *, eindig de naald met 2 steken recht.

Teruggaande naald: alle steken averecht breien.

Na 10 naalden in een kleur, heb ik 2 naalden in de volgende kleur gebreid waarbij ik voor het contrast in de teruggaande naald alle steken recht heb gebreid. Vervolgens nog 2 naalden met de eerste kleur, ook hier heb ik de teruggaande naald alle steken recht gebreid.

Vervolgens heb ik in de nieuwe kleur weer 10 naalden patroonsteek gebreid.

veelkleurige-sjaal-3

De restjes garen heb ik tussendoor “op”gebreid door in het patroon elke 2 naalden te wisselen  van kleur.

veelkleurige-sjaal-2

Beschrijving:

Zet 87 steken op en brei 2 naalden in ribbelsteek. Brei dan volgens het patroon. Wissel elke 10 naalden van kleur zoals staat beschreven en maak je eigen kleurenvolgorde met de 10 kleuren.

Brei tot een totale hoogte van 180 cm en eindig weer met 2 naalden in ribbelsteek en kant dan alle steken in één keer af.

Voor een nog robuustere sjaal kun je ook het garen van Scheepjeswol Stone Washed XL gebruiken en de sjaal breien op breinaalden nr. 5.

Het resultaat is een superfijne en zachte wintersjaal in vrolijke kleuren. Mijn zus is binnenkort jarig en ik denk dat ik haar ga verrassen met deze sjaal.  Voor mezelf ga ik de sjaal nog een keer breien en dan met de Stone Washed XL.

Wat heb jij gemaakt van de restjes wol van de Mysterie Blanket?

Andrina
Door

Andrina

op 30 Oct 2015

Een heel mooi patroon, maar mijn eerste gedachte gaat toch naar alle draadjes die je dan moet afwerken. Of hoe doen jullie dit?

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 15 Mar 2016

Nog even een verlate reactie. Ik brei zo veel mogelijk de afhechtdraadjes met de eerste paar steken mee.

Grietje de Jong-Reitsema
Door

Grietje de Jong-Reitsema

op 10 Dec 2016

Wat een goed idee,weer wat geleerd.hartelijk dank.

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Oct 2016

Mooi idee, maar kan ni volgen voor ster een omslag als ik da elke keer doe ga ik per naald 1 steek meer krijgen. Klopt dit.

Reactie plaatsen