Breipatroon van sjaal of bolero - Breiclub.nl
Breipatroon van sjaal of bolero

Breipatroon van sjaal of bolero. Begin oktober 2014 zijn we als breiteam van breiclub.nl voor een Meet & Greet langsgegaan bij Wolwinkel Rits In in Zwolle. Het was superleuk om daar te zijn en Bianca, Marijke, Babette en ik hebben enkele uurtjes breitips uitgewisseld met enkele klanten van Rits In.

Na afloop kregen we een bos bloemen cadeau. En in deze bos bloemen zat een bolletjes Lana Grosso Meilenweit. We konden een kleur kiezen en mijn keuze ging uit naar de kleurencombinatie blauw, grijs, bruin en rood.
Dit bolletje heeft in mijn breimand liggen wachten tot ik een idee had wat ik er van wilde maken. Ik wist niet goed wat ik zou gaan maken. Zou ik met deze sokkenwol nu eindelijk de stap wagen om sokken te gaan breien. Dit staat nog steeds op mijn wensenlijstje.

Laat ik nu een broek hebben die dezelfde kleuren heeft. Dus wat ik wilde maken, moest wel gecombineerd kunnen worden met mijn broek.

foto broek
De keuze is gevallen op een luchtig gebreide sjaal. En hiervoor heb ik als voorbeeld een patroon gevonden op garnstudio.com.

afbeeldingsjaaldrops

Het leuke vind ik om er toch weer een eigen draai aan te geven. Al breiende kwam ik op het idee om de sjaal dubbel te slaan en aan beide kanten een stuk dicht te naaien, zodat ik hem ook als bolero aankan.

Breipatroon sjaal/bolero

Gebruik een dun garen, zoals de Lana Grossa meilenweit of een ander vergelijkbaar garen. Zet 48 steken op met breinaaldennr. 7 en brei ribbelsteek tot een hoogte van ca. 70 cm. Pak dan breinaaldennr. 6 en brei voor de golvende rand de volgende 4 naalden als volgt: heengaande naald recht breien en na elke steek 1 steek meerderen, zodat je 96 steken op je naald krijgt. Brei de steken in de teruggaande naald gewoon recht. Meerder in de heengaande naald wederom na elke steek 1 steek. Brei de teruggaande naald wederom recht en kant dan alle steken in één keer af.
Brei het tweede deel op dezelfde manier. Sluit de naad middenachter. Leg de sjaal dubbel en naai de zijnaad aan de linker- en rechterkant dicht over een lengte van ongeveer 30 cm, zodat je aan beide kanten een mouw krijgt.

Het leuke vind ik dat ik de sjaal aan kan over mijn jas als ik na mijn werk ga en als ik op mijn werk ben draag ik de sjaal als bolero over mijn t-shirt.

Hebben jullie ook voorbeelden van mooie kleurencombinaties die perfect passen bij de rest van je outfit?

Reactie plaatsen