Tinsel Sneeuwmannen - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
0

Tinsel Sneeuwmannen

2 min
0

Een tijdje terug heb ik jullie “The Professor” van King Cole laten zien. Gemaakt van King Cole Tinsel Chunky. King Cole heeft meerdere patronen gemaakt voor dit garen, vooral met winterse thema’s. 

Eentje daarvan is het patroon voor de Tinsel sneeuwmannen. 

Tinsel-Sneeuwmannen-4

Het patroon is eigenlijk 3 patronen in 1: voor een sneeuwman van ongeveer 20 cm, van ongeveer 22 cm en van ongeveer 24 cm hoog. Zo kun je kiezen, of gewoon alle 3 de sneeuwmannen maken.

Het patroon is in het Engels.

Om te maken

Je hebt 1 bol Tinsel Chunky White van 50 gram nodig om een sneeuwman te maken. Daarbij maakt het niet uit welke grootte je gaat maken. Daarnaast 1 bol van de 2 kleuren, waarmee je de sjaal en de muts gaat maken.

Ook nodig: breinaalden 3,75 mm en 4,0 mm, een klein beetje oranje voor naalddikte 4,0 mm, poppenvulling en 5 zwarte kralen of knoopjes (of 3 knoopjes en 2 kralen) voor de ogen en de sluiting op de buik.

Wanneer je meerdere sneeuwmannen wilt maken, is het leuk om 3 kleuren te kiezen, die je dan kunt mixen en matchen, maar toch een geheel te houden.

De verschillende groottes worden gemaakt met exact hetzelfde patroon, maar door een andere naalddikte te gebruiken.

Voor de kleinste sneeuwman, naalden 3,75 mm. Voor de sneeuwman van 22 cm, naalden 4,0 mm. De grootste sneeuwman wordt gemaakt door te breien op naalden 4,5 mm. Met de dikkere naalden wordt de structuur van het breiwerk wat losser. Let daar op als je de sneeuwman gaat vullen.

Tinsel-Sneeuwmannen-3

Op het patroon wordt aangegeven dat het een makkelijk patroon is. Als je kijkt naar de gebruikte steken, dan is dat ook zo: recht averecht, meerderen en minderen. Wat het wellicht een beetje lastiger maakt, is het breien met het Tinsel garen. Wanneer je een steek zou laten vallen, vind je die niet meer terug, anders dan dat je breiwerk gaat ladderen. Een stuk uithalen en dan de steken weer op de naald zetten, is ook lastig. 

Maar dat neemt niet weg dat het heel leuk is om deze sneeuwmannen te maken. En ze staan zo leuk, waar je ze ook neer wilt zetten!!

Het resultaat …

Tinsel-Sneeuwmannen-1

Ik heb een kleine sneeuwman gemaakt, de muts en de sjaal in de kleuren Cocktail en Silver. Wat een leukerd he!!!

Tinsel-Sneeuwmannen-2

Heb je nog tijd om er eentje te maken?

Reacties
Categorieën