The Professor, gemaakt van Tinsel Chunky - Breiclub.nl
The Professor, gemaakt van King Cole Tinsel Chunky!

The Professor, gemaakt van King Cole Tinsel Chunky!

The Professor, gemaakt van King Cole Tinsel Chunky!  Ik ben geabonneerd op nieuwsbrieven van meerdere wolwinkels in Engeland. Twee weken geleden zat er een nieuwsbrief in de mail, die een (voor mij in ieder geval) nieuw garen introduceerde: King Cole Tinsel Chunky.

King Cole Tinsel Chunky

Een glitterdraad, samengesteld uit 75% Polyester en 25% Lurex. Te verkrijgen als een effen glitterdraad en als in mixkleuren. Op een bol van 50 gram zit ongeveer 50 meter. Het advies wordt gegeven om dit garen te breien op naalden 6.

Er zit ook een heel erg leuk patroon bij, voor The Professor. Gemaakt in een heleboel kleurtjes Tinsel Chunky. Ik kon het niet laten: ik heb het garen in een aantal kleuren besteld en het patroon voor deze te leuke professor.

Beginnen aan The Professor

The-Professor-Gemaakt-van-King-Cole-Tinsel-Chunky-4Als de bestelling binnen komt en je opent de doos onder een lamp, dan komt je een en al glitter en glimmer tegemoet. Iedere kleur zit er vol mee. Er is een kleur met de naam “Christmas” , in rood en groen en een heleboel glimmer, het is net een slinger voor in de kerstboom.

Ik wilde eerst weten hoe groot The Professor gaat worden, voordat ik eraan ga beginnen. Zodat ik een beetje weet wat me te wachten staat. Onder het kopje “Measurement” staat een nieuw kopje, maar geen afmetingen. Dat is vervelend en onhandig. Dan zit er wat mij betreft maar een ding op: maken en daarmee zelf ontdekken hoe groot The Professor gaat zijn.

Ik heb niet alle kleuren besteld en heb ervoor gekozen om mijn professor in 4 kleuren te maken: Fir, Cocktail, Emerald en SilverThe-Professor-Gemaakt-van-King-Cole-Tinsel-Chunky-5

The Professor in de maak

Het is even wennen om met Tinsel chunky te werken. Het steken opzetten met naalden 5 gaat prima. Het breien op zich gaat ook goed. Waar je op moet letten is dat je echt een steek mee pakt: de steek wordt soms gecamoufleerd door al die glitterdraadjes die om de draad heen zitten.

Waar je misschien even aan moet wennen is dat je niet meer kan terug zien wat je hebt gedaan; de structuur van breisteken zie je niet meer terug. Het resultaat van je breiwerk is een dikke stof, helemaal van glitterdraadjes. Een gevallen steek ga je niet terug vinden, uithalen is geen optie.

En goed opletten of je aan de goede of de verkeerde kant van je werk zit. 

The-Professor-Gemaakt-van-King-Cole-Tinsel-Chunky-1De lap wordt groter en groter. Ik ben nu ook wel heel erg benieuwd hoe groot mijn professor gaat worden. Is het dan nog leuk om op mijn bureau te zetten of moet ik meer aan een kussen voor op de bank gaan denken?

De afmetingen van deze bol, die toch echt op een kussen begint te lijken, zijn 36 cm hoog en 26 cm breed.

Wanneer je begint met vullen is het meer een soort lange washand, een rechte handschoen. Door het vullen krijgt The Professor meer body …..

Meet The Professor

Het patroon voor The Professor bevat ook het patroon om een egel te maken, van een behoorlijke omvang.

Om The Professor te kunnen maken heb ik 4 bollen King Cole Tinsel Chunky gebruikt: van iedere kleur 1 bol. Als je The Professor wilt breien zoals die op het patroon is afgebeeld heb je 11 bollen Tinsle Chunky nodig. Aangevuld met een DK garen passend bij je gekozen kleuren, om het gezicht en de poten te maken, 1 bol is voldoende.

Een Professor van deze omvang vraagt wel om ongeveer 500 gram vulling.

En dan is deze knapperd het resultaat. Ook leuk als HELE GROTE decoratie op de hoek van het bureau …..The-Professor-Gemaakt-van-King-Cole-Tinsel-Chunky-2

 

ria moerkerk
Door

ria moerkerk

op 02 Sep 2015

Superleuk wat een mooie prof. De kleur ook goed gekozen vind dit mooier dan het voorbeeld

Mennie Rinsma
Door

Mennie Rinsma

op 02 Sep 2015

Ik vind hem in 1 woord gezegt , GEWELDIG.

Reactie plaatsen