Slingers haken
Slinger met sterren

Het is nog november en toch… zag ik de eerste kerstbomen al voorbij komen op social media! Om ook een beetje in de stemming te komen bedacht ik dat het leuk zou zijn om een kerstachtig patroontje te bedenken en het is een slinger geworden. Een slinger met sterren.

Je kunt doorhaken zolang als je wilt, hoe meer sterren hoe beter.


Ik laat je zien hoe je zo’n slinger haakt.


Kies garen en neem daar een bijpassende haaknaald bij. Liever niet te dik! Want dan komt er een gaatje in de ster.


Haak als begin een aantal lossen naar keuze (foto a).
Dan volgt een ster met 5 punten:


1- sla de eerste losse over, in de volgende steek 1 halve vaste, in de volgende steek 1 vaste (foto b), in de volgende steek 1 halve vaste (dit is de centrale steek van het sterretje!),

2- 3 lossen (foto c), sla de eerste losse over, in de volgende steek 1 halve vaste, in de volgende steek 1 vaste, in de volgende steek (de centrale steek van het sterretje) 1 halve vaste,

3- 3 lossen, sla de eerste losse over, in de volgende steek 1 halve vaste, in de volgende steek 1 vaste,

haak over de lossenrij heen 1 halve vaste in de centrale steek van de ster,
4- herhaal 2,

5 -herhaal 2, trek de draad goed aan.Sterretje 1 is klaar. Nu haak je weer een aantal lossen, bijvoorbeeld 28. Daarna volgt weer een ster.
Je kunt allemaal versies maken. De slinger met gele sterren haakte ik van katoen met haaknaald nummer 2½.

Ook heel leuk met glittergaren. Elk garen geeft een ander effect. Ik heb vast het een en ander uitgeprobeerd:
Haak je liever losse sterren? Vorig jaar deelde ik een patroon van gehaakte sterren in deze blog


In mijn vorige blog voor Breiclub.nl liet ik zien dat ik een col aan het breien was van een bol sokkenwol. Die is af en ben heel blij met het resultaat. De totale lengte werd zo’n 112 cm en het levert een col op die ik 2x kan omslaan. Het eindresultaat zie je in deze blog van mezelf.


Nog een dikke maand tot het kerst is!

Maak jij er nog iets speciaals voor?


📷 + © Akkelien Smink


Deze blog is met veel plezier geschreven door


Akkelien Smink


Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/


En dat kan ook via

Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

Liefs van De Breimeisjes!


Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us