U+1F6BC Kraamcadeau breien: leuk om te doen en geven! - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
1 min
5

Kraamcadeau breien: leuk om te doen, nóg leuker om te geven!

1 min
5

Kraamcadeau breien? Leuk om te doen, nóg leuker om te geven!

Door de jaren heen heb ik al verschillende keren familie, vrienden en kennissen een zelfgemaakt kraamcadeautje gegeven. Verschillend van vestjes, jurkjes, mutsen en sjaals.

Ik geef je vandaag wat tips en laat je wat voorbeelden zien ter inspiratie. Veel plezier!

Kraamcadeau breien: Volop keus uit patroontjes en materiaal

Babykleertjes zijn zo leuk om te breien! Het is fijn materiaal, je hebt heel veel keus uit verschillende patronen en als je even doorbreit heb je het zo klaar.

Door de hoeveelheid keus uit patroontjes en materiaal, is een zelfgebreid vestje of jurkje leuk, hip en uniek. En ook al heb ik al zoveel gebreid, als ik in een boekwinkel door een tijdschrift met babypatroontjes blader, begint het altijd weer te kriebelen om aan de slag te gaan.

Voor mijn eigen kinderen heb ik veel gebreid toen ze klein waren en ik brei nog steeds voor hen, maar nu ze 11 en 13 jaar zijn, worden het toch iets andere modellen en patronen.

Vandaar dat ik nu nog wel babykleertjes brei en ze dan graag cadeau geef als ik op kraambezoek ga.

Gemakkelijk om mee te beginnen

In de breiworkshops die ik geef, krijg ik steeds vaker de vraag van de deelneemsters om iets te breien voor een kleinkind of neefje of nichtje.

Als de deelneemster in kwestie de basis van het breien onder de knie heeft, kunnen ze al vrij snel aan de slag met babykleertjes. Babykleertjes zijn vaak eenvoudig en niet zo groot,  en daarmee goede ‘projecten’ voor beginnende breiers.

Zo is een oma begonnen aan een jurkje dat ik zelf al een keer gebreid had en als voorbeeld had liggen en een andere deelneemster is begonnen aan een babydekentje van zacht katoen voor haar aanstaande kleinkind.

Kraamcadeau breien: Een paar voorbeelden om te inspireren

Hieronder een paar voorbeelden van de kraamcadeautjes die ik heb gebreid.

Deze patronen zijn voor het grootste deel afkomstig uit breiboeken van Phildar en Bergere de France. Heb je interesse in één van de patronen, laat maar weten!

kraamcadeau breien

 

Geef je ook wel eens je breiwerk cadeau? Aan wie en voor welke gelegenheid? Laat je reactie hieronder achter!

 

 

Reacties
Categorieën