Gezellig met elkaar breien in een breiclub - Breiclub.nl
Gezellig met elkaar breien in een breiclub

In eerdere blogs heb ik al eens verteld dat ik een breiclub heb, en breiworkshops organiseer voor mensen die willen leren breien en het gezellig vinden om dit in groepsverband te doen.

Sinds december 2012 komt er ongeveer elke maand een groepje enthousiaste dames bij mij thuis breien. Dit groepje verandert elke keer van samenstelling, maar ik heb enkele trouwe deelneemsters die elke keer komen.

Ik zorg bij elke nieuwe workshopronde dat ik een leuk brei voorbeeld heb. Maar wat zijn veelvoorkomende problemen?

De groep bestaat uit beginnende en gevorderde breisters en daar houd ik met mijn breivoorbeelden rekening mee. De ene keer bestaat het breivoorbeeld uit een kol of sjaal en de andere keer uit een tas of kussen.

Inmiddels zijn de deelneemsters aan mijn breiworkshops zelf aan eigen breiprojecten begonnen en is er een breiclubje ontstaan. Ik overweeg nu om de breiclub vaker bij elkaar te laten komen. In veel wolwinkels zie je wekelijkse breimiddagen waar je naar toe kunt om met elkaar te breien en te haken.

Een paar voorkomende problemen uit de breiclub

–          Het breien is niet moeilijk, maar ik heb moeite om een patroon te lezen en hoe doe je dat?

–          De basissteken van breien, dus recht en averecht breien, lukken wel, maar hoe haal ik een gevallen steek op, hoe minder of meerder ik steken en hoe kan ik mijn breiwerk mooi afkanten en in elkaar zetten? Dat zijn vaak dingen die niet in het patroon staan.

–          Beginnen met breien of haken lukt vaak wel met het patroon bij de hand, maar kan ik je bellen of langskomen als ik twijfel of het goed gaat?

Ik zelf merk dat ik het leuk vind om anderen enthousiast te zien worden en dan af en toe een steuntje in de rug te geven als er een stuk moet worden uitgehaald of uit te leggen hoe een patroon of steek in elkaar zit. 

Een paar breivoorbeelden

Ik probeer voor beginnende breister altijd een paar breivoorbeelden te hebben, waar ze uit kunnen kiezen om mee te beginnen. Of als een deelneemster al weet wat ze wil gaan maken, dan zoeken we samen een patroon en materiaal uit. Hieronder een paar foto’s van breivoorbeelden.

 breiclub

Heb je interesse in een van de patronen? Stuur een reactie op deze blog.

 Ben je ook lid van een breiclub? Of heb je er wel eens van gehoord maar ben je nog op zoek? Deel het met ons.

jeanette luesink prins
Door

jeanette luesink prins

op 22 Sep 2014

ik zou graag mee willen doen in een breiclub maar helaas is er bij ons in de buurt geen breiclub en dat is in de buurt van sliedrecht

Babette
Door

Babette

op 22 Sep 2014

Beste Jeanette, u zou kunnen overwegen om bij ons lid te worden? Dat is onze online Breiclub! U vindt hier meer informatie: https://breiclub.nl/breiclub-nl-abonnement/. Veel plezier!

annemarie
Door

annemarie

op 11 Mar 2018

hallo ik heb al heel veel slofjes gemaakt vond ik op de pagina erg makkelijke uitleg helaas kan ik wegens omstandig heden niet lid worden maar geniet wel van deze brei pagina

Gerda Ver Hergebete
Door

Gerda Ver Hergebete

op 16 Feb 2019

Hallo mijn zoon van 15 is erg geinteresseerd in jaren 80 punk en heavy metal poprock. Nu wil ik voor hem een leuke trui breien met een cover van de band "The Exploited" erop weet U hoe dat moet?

Gerda Ver Hergebete
Door

Gerda Ver Hergebete

op 16 Feb 2019

Ik woon toevallig vlakbij de andere mevrouw, in Sliependrecht! Dat is me ook wat he, toeval bestaat niet!

Corrie van Veeheen
Door

Corrie van Veeheen

op 16 Feb 2019

Lange tijd heb ik een actief leven gehad (tennis, badminton, petanque) allemaal goed vertegenwoordigd in Sliependrecht maar sinds mijn liesbreuk zoek ik naar andere vormen van vertier. Mijn buurman helpt mij nu op het google om zo te kijken naar alternatieve activiteiten. Het idee van een breiclub oprichten vind ik heel erg inspirerend. Dank daarvoor.

Manette ter Braak-van Apstel
Door

Manette ter Braak-van Apstel

op 21 Feb 2019

Hai allemaal wat reuze mieters zeg ik woon in sliependrecht-oost bij de valkeniersgewestenhofwetering is dat bij jullie in de buurt en ook wil ik vragen of je onaffe breiwerken mee kunt nemen van vroeger waar ik toen niet mee ben doorgegaan het zit wel allemaal door elkaar en sommigen pennen zijn verherbogen maar me man kan die terug buigen want hij is ook automonteur en ik wil voor hem werkhandschoenen breien dat was het ik hoop dat we snel aan de slag kunnen nou ik hoort het wel dan

Anneke de graaf
Door

Anneke de graaf

op 21 Oct 2021

Is er een breiclub in Hengelo Overijssel

Reactie plaatsen