Page content

De popcornsteek

article content

De popcornsteek

In deze blog ga ik het hebben over de popcornsteek. Met de popcornsteek kun je heel veel dingen haken zoals dekentjes, knuffels, sjaals en handschoenen. Een popcornsteek is een cluster van stokjes die wordt gesloten met 1 losse. Een cluster kan bestaan uit drie, vier of vijf stokjes. Je kunt er patroontjes mee maken maar ook cijfers en letters.

De popcornsteek

Als je een fijner resultaat wilt gebruik je dun garen en een dunne naald. Wil je een wat grover resultaat dan gebruik je dikker garen en een dikkere naald. Je haakt de popcorn aan de verkeerde kant van je werk.

De popcornsteek

De popcornsteek

Haak een stokje, sla de laatste keer doorhalen over, je hebt nog 2 lussen op je naald. Haak zo nog 4 stokjes in dezelfde steek als de vorige steek, je hebt dan nog 6 lussen op je naald. Sla de draad om de naald en haal hem door de 6 lussen, sla de draad weer om je naald en haal door de lus van de popcornsteek.

Duw de popcorn naar de goede kant. Haak de rij verder en verdeel de popcorn steken over de toer zoals er in een patroon staat aangegeven.

Bij de volgende toer moet je recht boven het midden van de popcorn steek insteken.

De popcornsteek

Er is ook een youtube filmpje van de site Lossen & vasten van Joke ter Veldhuis

En nog een ander youtube filmpje van de site Iedereen kan haken

Op pinterest staan ook hele leuke voorbeelden.

Mij lijkt het een leuke en makkelijke steek, ik denk dat ik een babydekentje ga proberen te maken, een collega van mij bevalt binnenkort van een jongetje.

Ik ga voor het lief dekentje van de losse & vaste site, alleen ga ik er dan natuurlijk stoer van maken. Dat past beter voor jongetjes. Het patroon maar eens downloaden en dan garen halen bij de action.

Van dit patroon kan je ook het complete pakket bestellen in Joke haar webwinkel.

De popcornsteek

Dit was het weer voor deze week, veel haakplezier allemaal .

Groetjes Belinda

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Belinda
Ik ben Belinda van der Velden, ik ben 46 jaar. Ik ben getrouwd met Martin en we hebben een dochter Sanne van 14 jaar. Ik werk 12 uur in de week op een bloemenafdeling bij de Albert Heijn, dit werk doe ik met heel veel plezier. Doordat ik maar 12 uur in de week werk heb ik veel vrije tijd en dat komt goed uit voor al mijn hobby’s. Ik haak, brei, maak kaarten en bedruk spulletjes voor de verkoop.

Comment Section

1 reactie op “De popcornsteek


Door lilian op 6 september 2018

Hoi Belinda als ik de popcornsteek haak en hem terugduw naar goede kant dan als je op het bolletje drukt gaat ie snel weer naar de verkeerde kant weet je wat ik verkeerd doe of is dat gewoon zo ? gr lilian

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.