Breisteken kiezen en uitproberen - Breiclub.nl
Breisteken kiezen en uitproberen …

Breisteken kiezen en uitproberen … Sinds ik zelf breipatronen ontwerp ben ik altijd op zoek naar nieuwe of andere breisteken die passen bij het ontwerp dat ik aan het maken ben. Rondkijken op internet is daarvoor heel handig, maar ik haal mijn inspiratie ook vaak uit boeken waarin verschillende breisteken worden uitgelegd.

Boeken met voorbeelden

Het boek dat ik zelf vaak gebruik is “Blokken en motieven breien”. Dit is een boek van De Zeeman waarin verschillende steken staan uitgelegd, van de simpele ribbelsteek tot een moeilijkere ajourpatroon.
Breisteken-kiezen-1
Even een paar voorbeelden van breisteken die ik heb gebruikt  in mijn patronen.
Breisteken-kiezen-2
Deze gerstekorrelribbel is  een eenvoudige steek en heeft een mooi reliëf en kan gebruikt worden als boordsteek. Ik heb deze steek gebruikt als rand in een babyplaid.
Breisteken-kiezen-3
Deze strikjessteek lijkt heel lastig, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Vaak is het ook een kwestie van gewoon doen en beginnen met breien. Deze steek heb ik gebruikt in een ander babyplaid waarin ik verschillende breisteken heb afgewisseld.
Breisteken-kiezen-4
Dit patroon geeft een speels effect een je breiwerk door de horizontale ribbels en de verscholen verticale ribbel. Een leuk en eenvoudig patroon dat ik heb gebruikt voor een babytrappelzak.

Andere boeken die volop uitleg geven over verschillende breisteken en patronen zijn onder meer de Breibijbel en de Nieuwe Breibijbel. Deze ‘bijbels’ zijn te verkrijgen in de meeste boek- en breiwinkels en ook te bestellen bij bol.com.

 


Dit zijn een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer boeken te krijgen waarin uitleg wordt gegeven over breisteken en breitechnieken……..

Mystery blanket ter inspiratie

Ook als je meedoet met de Mystery blanket van de breiclub dan leer je, door de verschillende blokken te breien, veel verschillende breisteken en technieken.

Voor sommige een uitdaging maar als je de steek eenmaal onder de knie hebt, kun je die  vervolgens ook gebruiken in andere breiwerken.

Nu ik vaker verschillende breisteken probeer en ook leer kennen, kan ik ook zelf breisteken bedenken en uitproberen. Een voorbeeld is dit ajourpatroon dat ik heb gebruikt voor een babyvestje.

Breisteken-kiezen-7

Is er een boek dat jij altijd gebruikt en wat zijn jouw favoriete breisteken?

Nel
Door

Nel

op 11 Jan 2017

Hallo ik heb een vraagje. Als ik een dubbele gerstekorrel brei hoe komt het dat mijn breiwerk aan 1kant scheef is... Voor het antwoord vast bedankt.

Reactie plaatsen