Hoe je breien en haken nóg leuker maakt
Hoe je breien en haken nóg leuker maakt

Hoe je breien en haken nóg leuker maakt

Vandaag heb ik iets nieuws voor je… het begin van een korte serie met de titel “Hoe je breien en haken nóg leuker maakt”. 😍

Of je nu een ervaren breier of haker bent of een beginner. Je bent hier op de juiste plek om nieuwe inspiratie te vinden! Zodat je hopelijk nóg meer plezier beleeft aan je hobby.

Hoe Breiclub begon…
Aan de keukentafel kreeg ik  7 jaar geleden ineens het idee voor Breiclub.nl in mijn hoofd. Een oude vriendin van vroeger werkte als styliste voor brei-ontwerpster Gonny Albers wist ze me te vertellen. Ik heb haar meteen gecontacteerd en zo zijn we meteen aan de slag gegaan 💪

Ons eerste project was de Mystery Blanket, de Bohemian Chique. Het was meteen een meesterwerk van Gonny en er is nog steeds veel vraag naar dit patroon. De Breiclub was geboren 😍 en even later stonden we al in de Libelle! 😀😀😀

Uit de archieven: De eerste online breiclub van Nederland…

Na de eerste Mystery Blanket volgden nog vele mooie, spannende breiprojecten en even later ook haakprojecten! Met prachtige patronen, spannende nieuwe steken, mooie uitlegvideo’s en soms ook met kant-en-klare garenpakketten.

Honderden en later duizenden vrouwen en soms ook mannen sloten zich bij ons aan. En nu in 2021 vormen we een bloeiende brei- en haakcommunity.  Met beginners en gevorderden, met hakers en breiers. De rode draad (haha) is: “Haken en Breien steeds leuker maken“.

Manieren om breien en/of haken nog leuker te maken
Door al deze jaren ervaring met veel breiclubleden en een aantal topontwerpers heb ik wel een idee gekregen hoe je haken en breien steeds leuker maakt. Want het is een prachtige hobby, maar doordat je het vaak alleen doet, is er wel een risico dat je steeds hetzelfde blijft doen, of een project niet afmaakt.

Daarom heb ik ook besloten deze korte serie te maken. Om jou weer nieuwe inspiratie en ideeen te geven. Dit zijn mijn tips voor jou:

  1. Wees niet bang. Kies ook eens voor patroon met een brei- of haaktechniek die je nog niet kent. Veel mensen blijven steeds hetzelfde breien en haken, omdat dat bekend is. Maar ik merk in mijn community dat het heel veel energie kan geven, als je ook eens uit je comfortzone stapt en iets nieuws probeert.
  2. Stilstand is achteruitgang. Laat je regelmatig inspireren door nieuwe ideeën, patronen en technieken.
  3. Probeer eens iets heel anders. Wat je ook kunt doen, is een keer gaan haken als je altijd breit of andersom!
  4. Vraag eens rond om je heen of er misschien anderen zijn die ook in hun eentje zitten te breien of haken. Vorm gezellig een (online) groepje en zo meer plezier beleven aan je hobby. Voorlopig moet dat dan wel even digitaal, maar dat kan natuurlijk prima. Je kunt elkaar motiveren en tips uitwisselen, zodat jouw project op de naalden ook écht afkomt.

Aan de slag!
Heb je zin om breien of haken voor jezelf leuker te maken? Begin dan vandaag met één van deze vier tips. Bijvoorbeeld door een nieuw patroon te zoeken met een brei- of haaktechniek die je nog niet kent. Je zult merken dat het je veel energie gaat geven.

Voor veel mensen in mijn community gaat een wereld open. Want wat blijkt? Voor je het weet doe je 5 of 10 of 20 jaar min of meer hetzelfde…

Het kan ook lastig zijn om uit je comfort zone te stappen en iets nieuws te proberen. Maar als je doorzet en een goed patroon met een goede uitleg zoekt, dan gaat het zeker lukken. En dan zul je merken dat je heel trots bent op jezelf. Dat maak ik bijna dagelijks mee in de Facebook groepen van onze projecten. Superleuk!

In mijn volgende bericht… 💌
In de volgende blog ga ik je een voorbeeld geven van hoe je uit je comfortzone kunt stappen! Door bijvoorbeeld eens met een ander soort materiaal te haken of te breien.

Dat wordt superleuk, ik houd het nog even geheim. Je zult merken dat breien of haken dan ook voor jou ook steeds leuker wordt.

En nu jij…
Maar nu wil ik wat meer over jou weten … Heb jij de laatste tijd een nieuw patroon of nieuwe steek uitgeprobeerd? Hoe is dat gegaan? Scroll naar beneden onder deze blog en laat het me weten bij de reacties.

En natuurlijk, als je deze blog leuk vond en nuttig vond, zou ik het heel leuk vinden als je op de knop ‘Vind ik leuk’ klikt en deze met je vrienden deelt.

Bedankt en ik spreek je in ons volgende blog!

Liefs,
Babette

PS: Heb jij de laatste tijd een nieuw patroon of nieuwe steek uitgeprobeerd? Hoe is dat gegaan? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder weten, dat is ook weer inspirerend voor anderen. Alvast bedankt!

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down