Breien en haken met kant en satijn
Breien en haken met kant en

In deze blog laat ik je zien hoe je naast “standaard” garens zoals wol ook andere materialen kunt gebruiken bij je brei- of haakwerk. Zoals kant of satijnachtig katoen! Het is een manier om jezelf uit te dagen en eens iets nieuws te proberen. Zodat je met nóg meer plezier breit of haakt en er ook steeds beter in wordt.

Als je mijn eerste artikel in deze serie hebt gemist, adviseer ik je deze echt te bekijken, omdat ik daarin de basis uitleg hoe je breien of haken steeds leuker maakt voor jezelf. Dus heb je deze gemist? Lees het bericht dan HIER.

Werken met fijn garen

Vandaag heb ik iets leuks voor je uit. Ik ben er speciaal voor in de archieven van Breiclub gedoken. Hiermee wil ik je laten zien hoe je eens met heel fijn garen een prachtig, uniek project kan maken.

Zo’n uitstapje naar iets nieuws kan ook jou helpen om met nog meer plezier met je hobby bezig te zijn en weer nieuwe inspiratie te krijgen.

In de Breiclub hebben we hier al honderden vrouwen (en ook mannen trouwens) blij mee gemaakt. En omdat ik een goede bui heb, geef ik jou deze patronen en uitleg vandaag om ook weer nieuwe inspiratie op te doen.

Breien met kant & haken met satijnachtig katoen
Ik deel vandaag twee prachtige patronen met je, om je uit te dagen eens aan de slag te gaan met ander soort garen dan je gewend bent. Het zijn dan ook projecten die erg geschikt zijn voor het voorjaar, dus perfecte timing om dat nu eens aan te pakken als kans.

Hakers: We hebben een hele mooie poncho laten ontwerpen waarbij het advies is om het garen Coton Mercerise van Bergere de France te gebruiken (of iets vergelijkbaars). Dit ronde garen met een fijn satijnachtig aspect bestaat uit zuiver gemerceriseerd Egyptisch katoen wat een hele leuke haakervaring geeft.

Het patroon is in drie delen opgeknipt. Klik op de drie delen om ze op te slaan:

Klik om deel 1 van het patroon te downloaden >>>

Klik om deel 2 van het patroon te downloaden >>>

Klik om deel 3 van het patroon te downloaden >>>

Breiers: Fijn breien met kant is ook echt een prachtig uitstapje die we je graag willen aanbieden. We hebben gewerkt met Schoppel Zauberball Lace, een mooie kwaliteit lacegaren in prachtige verloopkleuren die mooi in elkaar overlopen. Een hele mooie kanten shawl waar je echt super trots op mag zijn als hij af is.

Klik om het breipatroon te downloaden >>>

Nu ben ik wel benieuwd. Heb jij wel eens op een “alternatieve manier” gebreid of gehaakt? Misschien met hele grote breipennen of met speciale materialen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Of stuur even een foto 🙂

Als je de patronen en de manier waarop je met dit garen kan breien en haken waardevol vond, deel deze dan met ten minste drie mensen die je kent – vooral als ze ook van breien en haken houden.

Nu vertel ik je nog even over mijn volgende bericht “Hoe je haken of breien nóg leuker maakt voor jezelf”. We gaan je daarin stap voor stap een mooie techniek laten zien!

Laat me weten of jij wel eens met bijzondere materialen hebt gehaakt of gebreid. Misschien ook met satijn of met een ander bijzonder materiaal? Laat het me hieronder bij de reacties weten. Ik ben benieuwd en ik zie je in de volgende blog. Zo maken we breien en haken steeds leuker. Houd je mailbox in de gaten.

Liefs,
Babette

PS: Haak of brei jij wel eens met een bijzonder materiaal? Ik ben benieuwd. Laat het me hieronder bij de reacties weten. Daar inspireer je ook weer andere hakers en breiers mee. Alvast bedankt!

vansteenhuyse marleen
Door

vansteenhuyse marleen

op 24 Dec 2021

heel mooi bedankt

Patricia
Door

Patricia

op 26 Dec 2021

Heel mooi en hartelijke dank vr de gratis patronen! Daar maak je denk ik veel mensen gelukkig mee

Daniëlle
Door

Daniëlle

op 26 Dec 2021

Van Vilt wol een poezenmandje gehaakt 🧶

Kimeng
Door

Kimeng

op 05 May 2022

Met heel dik garen een colsjaal met mijn armen als "breipennen" en met iets dunner garen mijn vingers idem. In een uurtje tijd resultaat.

Katinka Rozema
Door

Katinka Rozema

op 11 Oct 2022

Van de zomer heb ik voor het eerst eigen T-shirt garen gemaakt. Oude tshirts via een YouTube video geknipt tot T-shirt garen. En bolletjes gemaakt. Echt super leuk kleedje geworden. Deze met grove haak pen gemaakt. Kleedje kado gedaan. Goed voor milieu:))

Leen 59
Door

Leen 59

op 25 Jun 2023

Geweldige blog , ik brei op dit moment . Ook aan het haken , kwestie van even afwisselen met het warme weer.

Reactie plaatsen