Valentijnsdag: haak of brei dit jaar voor iedereen die je lief is!
Valentijnsdag: haak of brei dit jaar voor iedereen die je lief is!

Valentijnsdag: haak of brei dit jaar voor iedereen die je lief is!

 

Het is bijna zo ver, 14 februari: Valentijnsdag. Normaal gesproken doen we daar niet echt veel aan omdat we niet mee willen gaan in het commerciële gebeuren wat het geworden is. Maar toegegeven, een dag waarop je elkaar extra laat weten dat je van de ander houdt vinden we wel fijn. Dus vaak gaat dat toch gepaard met een bosje bloemen, chocolaatjes of een weekendje samen weg.

Dit jaar is alles natuurlijk anders en een weekendje weg zit er niet in. Ik mis onze sociale contacten en de knuffels, vooral die van mijn moeder. Mijn aanstaande en ik weten wel dat we van elkaar houden en ik zal zeker extra lief zijn op Valentijnsdag, maar hoe leuk zou het zijn om ook aan anderen te laten weten dat je om ze geeft?

Kaartjes en brieven sturen is in deze tijd weer populairder geworden en geef toe, wie vindt het niet leuk om persoonlijke post te krijgen?

Dat mag anoniem, maar leuker is het toch om te weten van wie je deze knuffel per post krijgt?

Hartjes haken of breien

Ik ben op zoek gegaan naar hartjes haken en breien. In eerste instantie naar breien, want dat kan ik nog niet zo goed. Als je op google “hartjes breien” zoekt, krijg je heel veel hartjes: gebreid, gehaakt, gevulde hartjes, platte hartjes, dekens met hartjes, je kan het zo gek niet bedenken of er is een patroon voor. Vaak word je doorverwezen naar Pinterest of YouTube. Dat laatste is helemaal handig want dan doen ze precies voor wat je moet doen!

Een knuffel in een enveloppe!

Wat heb ik nodig?

  • Een enveloppe.
  • Een gebreid of gehaakt hartje
  • Een klein kaartje met je naam en eventueel een wens erop

Het patroon wat ik gevonden heb, wordt dwars gebreid, in één stuk. Ik moet even zoeken naar breinaalden maat 2,5. Uiteindelijk vind ik een sokken rondbreinaald. Perfect, daar zal het wel op gaan.

Het patroon wordt in ribbelsteek gebreid, dus dat is wel te doen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt kun je er zoveel maken als je wil.

Nu kun je de enveloppe vullen met een zelf gemaakt hartje en een kaartje met de afzender. Of anoniem, wat je leuker vindt. Plak er een postzegel op en verstuur! Maak er gelijk een lekker rondje wandelen van op weg naar de brievenbus.

En dan is het afwachten op een reactie van de ontvanger!

En natuurlijk kan je dit het hele jaar doen, niet alleen op 14 februari!

Haken of breien

Het breien viel me erg mee, hoewel het op de rondbreinaald nog lastig vasthouden was. En de ribbelsteek is natuurlijk ook makkelijk om mee te beginnen! Ik wil graag goed leren breien zodat ik een vest voor mezelf kan maken. Hebben jullie nog tips hoe ik dat aan zou kunnen pakken?

 

Liefs Else Marie

Reactie plaatsen