Gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak
Gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak

Gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak

Gehaakte huisjes met een dik pak sneeuw op het dak

Een witte kerst, dat lijkt mij altijd zo leuk! In werkelijkheid gebeurt dat bijna nooit. Een goede reden om sneeuw als thema te nemen voor mijn aandeel aan de Adventskalender 2018 van Breiclub.nl.

Deze huisjes haak je snel met wat restjes garen.

Ik gebruikte katoen en voor het “dikke pak sneeuw” een fluffy garen.

Het kan ook met ander garen en als je liever geen witte kerst hebt, kun je uiteraard gaan voor een gewoon wit dak, of een rood dak. Of nog een ander kleurtje!

Toer 1: Begin met een magische ring en haak hierin: een beginstokje (of 3 lossen), 1 stokje, *2 lossen, 2 stokjes*, herhaal van * tot * nog 3 x, eindig de toer met 2 lossen. Je hebt nu 5 groepjes van 2 stokjes. Sluit de magische ring en sluit de toer met 1 halve vaste. Ga met halve vasten door tot het eerstvolgende lossenboogje.

Toer 2: Om het lossenboogje 1 beginstokje (of 3 lossen), 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes, vervolgens *2 lossen, om het volgende lossenboogje 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes*, herhaal van * tot * nog 3 x, eindig de toer met 2 lossen en sluit met 1 halve vaste. Ga met halve vasten naar het eerstvolgende lossenboogje en hecht aan met het fluffy garen (of het garen waar je het dak mee wilt haken),

Toer 3 is het dak en gaat over 2 zijkanten  en drie van de vijf hoeken van het vijfhoekige huisje: Om het lossenboogje 1 beginstokje (of 3 lossen), 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes. Om het volgende lossenboogje 2 stokjes, in het volgende lossenboogje *3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes*, in het volgende lossenboogje weer 2 stokjes en in het volgende lossenboogje weer van * tot *. Daarna kun je afhechten en is het huisje klaar.

Een aantal van deze huisjes rijg je makkelijk aan het draad of lint tot een slinger, ook heel leuk voor het raam. Een enkel huisje kan de boom in! Of op een kaartje, of aan de wand.

Veel haakplezier!

Lieve groet,

Akkelien
Liefs van De Breimeisjes!
Blog: debreimeisjes.blogspot.nl
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

 

Reactie plaatsen