Een pompon geeft net dat beetje extra! - Breiclub.nl
Een pompon geeft net dat beetje extra!

Wat staat er nou leuker op een zelf gemaakte sjaal of muts dan een pompon ! Vooral bij kleding voor kinderen geven pompons net dat beetje extra. Een beetje meer kleur en vrolijkheid. Pomponnetjes zijn ook uitermate geschikt om laatste restjes wol mee op te maken. Hoe gekker, hoe beter. Alles mag en alles kan.

Hoe maak je een pompon?

een pompon Dit kan op de ouderwetse manier met een schaar en karton.

Knip twee rondjes uit van dezelfde grootte. De grootte bepaal jezelf. Hoe groter je het rondje maakt, hoe groter de pompon wordt.

Knip de rondjes tot de helft in en knip dan een cirkel in het midden uit. Leg de kartonnetjes op elkaar en wikkel lange slierten draad om de kartonnetjes heen.

Wurm de punt van je schaar tussen de twee kartonnetjes in en knip alle draadjes door. Blijf de kartonnetjes wel goed aandrukken in het midden. Bind vervolgens een stuk wollen draad stevig vast tussen de twee kartonnetjes in om de wol heen.

een pompon

Haal de kartonnetjes voorzichtig weg en knip uitstekende draden af. Tadaa! Je pompon is af. 

Pomponmakers

Tegenwoordig zijn er ook verschillende hulpmiddelen op de markt voor het maken van pompons. Ik maak er zelf ook gebruik van en ben zeker een fan.

Deze zogenaamde pomponmakers heb je in verschillende maten. Bij de meeste “crea” winkels zijn ze wel te vinden in verschillende prijsklassen. Ook op het internet kun je ze makkelijk opzoeken en bestellen.

De pomponmakers zijn gemakkelijk in gebruik en ook heel leuk voor kinderen. Mijn eigen dochters werken er graag mee en hebben echt het gevoel dat ze samen met mama aan het handwerken zijn.

Je hebt ook nog een pomponmaker met een hartjesvorm. In de Valentijntijd is dat natuurlijk helemaal geen overbodige luxe.

een pompon

 

Pomponnetjes zijn op veel meer manieren te gebruiken dan alleen voor mutsen of sjaals.

Bij het haken of breien van knuffels kunnen pompons goed gebruikt worden voor oren of voor de staart. Maar ook alleen van pompons kun je leuke knuffels maken.

Pomponknuffels

Er zijn verschillende boekjes te koop over dit onderwerp. En ook hier geldt dat het leuk is voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen.

 

Opties genoeg en geen tijd om je te vervelen. Wij hebben hier al verschillende pomponknuffels in huis rondslingeren en ik kom zo mooi van mijn restjes wol af. Heb ik weer een excuus om nieuwe wol te kopen.

een pompon

 

Wat gaan jullie doen met pomponnetjes?

een pompon

Reactie plaatsen