Deadlines - Breiclub.nl
Deadlines

Iedere ontwerper zal zich hierin wel herkennen: het hebben van deadlines. Ook ik heb er een aantal staan, en een van die deadlines naderde met wel hele rasse schreden. Ik zou namelijk enkele patronen uitwerken voor Scaapi.nl – en daar modellen voor maken, die ze mee zou kunnen nemen naar de H en H in Keulen, komende 18-20 maart.

Omdat het eerste ontwerp iets langer nam, omdat ik op garen zat te wachten, leek het of  ik die belofte niet kon waarmaken. De grens van 15 januari kwam rap dichterbij.

De tijd tikt door! Lost op in het niets… 

Dus waar wacht je op?

Dat drukt je wel even op de feiten. (bedankt, heren van De Kast voor het implementeren van dit lied in mijn brein).

Afgelopen zaterdagmiddag heb ik dus de computer uitgezet. Bewust de hele wereld even buitengesloten, de naalden opgepakt en aan de gang gegaan.

Gek genoeg volgde echtgenoot ’s avonds mijn voorbeeld.  Hij heeft de finale tussen de Nederlandse en de Russische volleybaldames zitten kijken, terwijl ik de laatste hand legde aan een paar wanten in een prachtig DK garen. Dit garen wordt in maart geïntroduceerd maar het breit zo enorm lekker weg. Net na middernacht was het paar wanten compleet. Zelfs de draden waren afgehecht. Dat geeft een goed gevoel!

MoYa Whisper

Deadlines

Ik heb het al eens eerder geschreven: MoYa Whisper is een van de fijnste katoensoorten om mee te werken. Zeker voor mensen die een haat-liefde verhouding met katoen hebben. Zacht, niet stug, maar toch stevig. Ecologisch, en handgeverfd. Mooi ja.

Zondag heb ik gebruikt om een shrug te breien in dit garendubbeldraads op naalden 5. Enerzijds om het patroon nog even te testen, of de verhoudingen nog wel klopten, want ik had het eerder geschreven voor een ander soort garen.

Computer weer uit – een opgenomen Duitse show aangezet, zodat we muziek om de oren hadden. Het bleek een perfecte combinatie. Na het zien van een opgenomen documentaire over het leven van Johnny Cash (opgenomen van Canvas/Belgische tv) en de actualiteiten, was de shrug zo goed als klaar.

Vanmorgen vroeg had ik dus nog een uurtje nodig, om de shrug af te maken, en af te werken. Vanaf 20 maart zal het patroon in combinatie met de Moya Whisper te koop zijn bij Chefwol.nl 

De deadline is gelukkig gehaald.

Sokken.

Heeft u ze al gedownload? De sokken van Oscar is een gratis patroon. U vindt die hier: http://chefwol.blogspot.nl/2016/01/de-sokken-van-oscar.html

Tussen de bedrijven door ben ik met een zelfde paar sokken bezig. De tweede van dit paar staat op de pennen, maar dan in donkerblauw. Echtgenoot vond ze namelijk heel erg mooi, en wilde ook een paar. Die komen naast het reguliere werk wat ik doe voor Breiclub wel af deze week.

~!~

Wat staat er bij u op de pennen/haaknaald?

Laat het weten in een reactie onder het blog, of op Facebook.

Reactie plaatsen