Asia top, Taïga een flop! - Breiclub.nl
Asia top, Taïga een flop!

Vorige week kreeg ik de vraag van mijn nicht om een Axolotl te haken voor haar dochtertje. Een Axolotl is een zeediertje wat er erg grappig uit ziet en dan ook de benodigde vrolijke reacties uitlokt. Het is trouwens een kooppatroon dat te vinden is in de MR fox etsy shop op Ravelry.com. Dit is overigens wel een Engels patroon.

Voor dit knuffeltje ben ik naar mijn vaste garenwinkeltje geweest op zoek naar een leuk bolletje garen. Ik had bedacht dat ik hiervoor eens wat anders wou proberen dan de gewone katoen soorten. Tijdens het rondsnuffelen kwam ik de volgende twee soorten tegen die paste bij de kleurstelling van de Axolotl: de Lana Grossa Asia en de Phildar Taïga. Middels deze blog willen ik jullie laten weten wat mijn ervaringen waren met deze twee bollen.

Lana Grossa Asia

asia-top-taiga-flop-3

De Lana Grossa Asia bestaat voor 50% uit Bamboe en 50% uit katoen. Iets wat erg lekker aanvoelt aan je vingers. Het is een draad dat bestaat uit tien kleine, dunne draadjes. Hierdoor moet je wel goed opletten dat je alle draadjes goed mee haakt. Ik vind het een heel erg fijn garen om mee te haken.

Het voelt zacht aan, maar geeft wel een stoerder uiterlijk, doordat het een wat dikker garen is. Het haakte ook niet stroef, wat je misschien door de dikte wel zou verwachten. De Lana Grossa Asia is een echte aanrader voor een stoere knuffel!

Phildar Taïga

asia-top-taiga-flop-1

De Phildar Taïga is een garen dat bestaat uit 80% wol en 20 % nylon. Het garen is geen gladde draad, maar er zit een werkje in waardoor hij diverse diktes heeft. Dit geeft ook weer het stoere effect. Verder is het wel 1 draad, waardoor het makkelijk te verwerken is.

Ik vind de Phildar Taïga geen garen om mee te haken. Het breekt heel erg snel, waardoor je elke keer een knoopje moet leggen. Dit is echt een nadeel wanneer je aan het haken bent. Het garen heeft een mooi uiterlijk, maar dan voor ander gebruik dan haken.

Zo zie je maar weer dat je door het gebruik van garen die je normaal niet gebruikt er achter komt wat wel en niet lekker voor je werkt.

Deze ervaringen zullen jullie zelf vast ook hebben.

Welk garen vonden jullie nou erg prettig werken en welke helemaal niet?

asia-top-taiga-flop-2

Reactie plaatsen