Ik ga op vakantie en neem mee …
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik ga op vakantie en neem mee …

Jullie zullen net als ik ook vast jullie haak-en breiwerk meenemen naar je vakantieadres! De vakantie staat (bijna) weer voor de deur en vandaag deel ik met jullie welke 5 items er absoluut mee gaan in mijn koffer!

Garen

Hoe kan het ook anders, ik neem uiteraard garen mee!

Een project waar ik zojuist mee gestart ben is alvast voor de winter, wil ik graag afmaken op vakantie. Het gaat dus mee in de koffer. Het is Scheepjes Stonewashed XL in de kleur 841 Moon Stone. Van te voren bedenk ik goed hoeveel ik mee wil nemen. Het liefst zou ik heel veel garen meenemen, maar ja, er moeten ook nog andere spullen mee, hè?

Haaknaald

Er gaan geruchten dat niet alle vliegmaatschappijen haak- en breinaalden goedkeuren aan boord. De ene maatschappij doet er moeilijker over dan de andere. Voor de zekerheid zit er in mijn handbagage dus een bamboe variant. Mijn veelgebruikte Clover haaknaald gaat in het kofferruim, om te gebruiken op mijn vakantiebestemming. KnitPro, DMC en Kinki Amibari hebben fijne Bamboe haak- en breinaalden in hun assortiment.

Schaartje

Ook zijn scharen vaak niet toegestaan in het vliegtuig. Ik ben mede daarom zo blij met mijn veilige garensnijder die ik altijd om mijn nek heb hangen! Het rondje heeft inkepingen met scherpe mesjes. Doordat het mesje in een inkeping ligt, kun je alleen je draad ermee snijden en niks anders! Je kunt deze snijders vinden bij jouw hand- en hobbyzaak en hij is van het merk Scheepjes. Mochten ze hem niet op voorraad hebben, dan kunnen ze hem vast voor je bestellen. Zo handig!

Leesvoer

Als ik met vakantie ben, kom ik éindelijk aan lezen toe. Persoonlijk ben ik meer een tijdschriften lezer dan boekenlezer. Maar dat is pas sinds ik kinderen heb. Ik ben sneller afgeleid zullen we maar zeggen ;-). Mijn favo tijdschriften zijn Aan de Haak en Simply Haken. Ik vind het fijn om hier doorheen te bladeren in een luie stoel en heerlijk inspiratie op te doen.

Telefoon

In mijn telefoon staan screenshots van dingen die ik wil gaan maken, of steken die ik wil gaan leren. Er is op vakantie eindelijk tijd om dat eens lekker te gaan bekijken en een plan de campagne te maken voor nieuwe projecten! Alhoewel, een tijdje zonder mobiel is, helemaal tijdens vakanties, erg fijn!

Wat vind jij een onmisbaar item op vakantie?

Fijne zomer!

 

Volg je me al op InstagramFacebookPinterest en YouTube @liefgehaakt?

Mijn blogs vind je ook terug op http://lief-gehaakt.blogspot.com/

 

 

Ik ben één van de vijf ambassadeurs van Breiclub, en wij bloggen beurtelings, iedere zondag.

Volg ook Akkelien, Renske, Sietske en Alexa.  Je vindt hun blogs hieronder:

 

 

https://debreimeisjes.blogspot.com/
http://renskecreatief.blogspot.com/
https://sietsaandehaak.nl/
http://amilishly.nl/

Over de schrijver
Liefgehaakt: Ik ben Wietske, moeder van een zoon en dochter en werkzaam als Online marketeer. Ik haak nog maar enkele jaren. Toen ik voor mijn dochtertje niet het mutsje kon vinden dat ik voor haar wilde, besloot ik het zelf te gaan haken. Na een cursus ben ik echt ‘hooked’. Ik haak iedere dag! Ik maak voornamelijk items voor babytjes: fotoprops voor newbornfotografie maar ook kraamkadootjes. Af en toe haak ik ook iets voor mezelf of voor mijn interieur. Een andere hobby van mij is fotografie; ik houd van mooie plaatjes. Graag maak ik mensen blij en hoop andere haaksters te inspireren. Volg je mij al op Facebook, YouTube of Instagram @liefgehaakt ? Mijn blogs vind je terug op http://lief-gehaakt.blogspot.nl
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 24 June 2018

Ja, natuurlijk, altijd haak- en breiwerk mee :-) En dat garensnijdertje is inderdaad super handig! Groetjes, Akkelien

Loes
Door

Loes

op 1 July 2018

Ik neem een leeg doosje van flossdraad mee. Werkt super als garensnijder.

Heidi
Door

Heidi

op 2 July 2018

Een heel goed idee!!

Reactie plaatsen