Maak kennis met Adriafil Graziosa
Maak kennis met Adriafil Graziosa

Adriafil brengt voor de zomer van 2018 een aantal nieuwe zomergarens op de markt. Met een van die garens heb ik al mogen spelen, vorig jaar, omdat ik de opdracht kreeg om daar een zomertruitje voor te ontwerpen.  Enorm lekker spul om mee te breien. Zo lekker zelfs, dat ik vorige week dit truitje nog een keer heb gebreid.

Graziosa bestaat uit 50% Egyptische katoen in combinatie met 50% viscose.  De draden zijn op een ingenieuze manier heel dun gesponnen, getwijnd, en daarna nog een keer getwijnd, waardoor het draad een mooie, dichte structuur krijgt. Het viscosedraadje overheerst niet, maar geeft het katoen een luxe uitstraling.

Je prikt dus niet zomaar door het draad heen – en dat vind ik een enorm pluspunt. Het laat zich heel gemakkelijk vewerken. Daarnaast zit er genoeg veerkracht in, om te kunnen kabelen, wat niet van elke katoensoort gezegd kan worden.

Top Acapulco

 Adriafil ondersteunt ook de nieuwe garens met patronen. Voor de komende beurzen heb ik Top Acapulco dus nog een keer gebreid. Een vlot project, mede ook omdat je het in het rond breit – en het kabeldeel op het voorpand afbakent met steekmarkeerders. Het truitje wordt dus op de rondbreinaalden gebreid – zonder naden dus, en bij de armsgaten wordt er gesplitst.

Dit truitje kun je, als je een week vakantie hebt, in drie dagen breien, en dan de hele zomer van genieten!

Graziosa is er in tien verschillende kleuren.

Looplengte: 80 meter per bol van 50 gram.

Samenstelling: 50% Egyptische katoen, 50% viscose
Naalden:  4,5 mm

Steekverhouding: 10×10 cm = 20 steken/29 toeren

De prijs van een bolletje is €4,50

Mijn conclusie: Voor mij is Graziosa een blijver, vooral omdat het prettig breit, en mooi in model blijft. Ik ben van plan om er te zijner tijd meer projecten mee te maken, omdat dit garen het verdient om gezien en gedragen te worden!

Komt u op 6,7 en 8 April naar Knit & Knot in Tilburg?

Dan kunt u truitje Acapulco bewonderen in stand 43 (Chefwol.nl).

U bent van harte welkom!

Wat zou u met dit garen willen maken? Laat het weten onder dit bericht, of via Facebook!

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 05 Apr 2018

Mooi truitje, ik ga het bekijken zaterdag! Groetjes, Akkelien

shirley ferrini
Door

shirley ferrini

op 11 Apr 2018

Hi, weet iemand waar ik kan adriafil rafia kunnen kopen in nederland? bedankt gr. shirley

Reactie plaatsen