Page content

Maak kennis met Adriafil Graziosa

article content

Maak kennis met Adriafil Graziosa

Adriafil brengt voor de zomer van 2018 een aantal nieuwe zomergarens op de markt. Met een van die garens heb ik al mogen spelen, vorig jaar, omdat ik de opdracht kreeg om daar een zomertruitje voor te ontwerpen.  Enorm lekker spul om mee te breien. Zo lekker zelfs, dat ik vorige week dit truitje nog een keer heb gebreid.

Graziosa bestaat uit 50% Egyptische katoen in combinatie met 50% viscose.  De draden zijn op een ingenieuze manier heel dun gesponnen, getwijnd, en daarna nog een keer getwijnd, waardoor het draad een mooie, dichte structuur krijgt. Het viscosedraadje overheerst niet, maar geeft het katoen een luxe uitstraling.

Je prikt dus niet zomaar door het draad heen – en dat vind ik een enorm pluspunt. Het laat zich heel gemakkelijk vewerken. Daarnaast zit er genoeg veerkracht in, om te kunnen kabelen, wat niet van elke katoensoort gezegd kan worden.

Top Acapulco

 Adriafil ondersteunt ook de nieuwe garens met patronen. Voor de komende beurzen heb ik Top Acapulco dus nog een keer gebreid. Een vlot project, mede ook omdat je het in het rond breit – en het kabeldeel op het voorpand afbakent met steekmarkeerders. Het truitje wordt dus op de rondbreinaalden gebreid – zonder naden dus, en bij de armsgaten wordt er gesplitst.

Dit truitje kun je, als je een week vakantie hebt, in drie dagen breien, en dan de hele zomer van genieten!

Graziosa is er in tien verschillende kleuren.

Looplengte: 80 meter per bol van 50 gram.

Samenstelling: 50% Egyptische katoen, 50% viscose
Naalden:  4,5 mm

Steekverhouding: 10×10 cm = 20 steken/29 toeren

De prijs van een bolletje is €4,50

Mijn conclusie: Voor mij is Graziosa een blijver, vooral omdat het prettig breit, en mooi in model blijft. Ik ben van plan om er te zijner tijd meer projecten mee te maken, omdat dit garen het verdient om gezien en gedragen te worden!

Komt u op 6,7 en 8 April naar Knit & Knot in Tilburg?

Dan kunt u truitje Acapulco bewonderen in stand 43 (Chefwol.nl).

U bent van harte welkom!

Wat zou u met dit garen willen maken? Laat het weten onder dit bericht, of via Facebook!

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.

Comment Section

2 reacties op “Maak kennis met Adriafil GraziosaDoor shirley ferrini op 11 april 2018

Hi, weet iemand waar ik kan adriafil rafia kunnen kopen in nederland?
bedankt gr. shirley

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.