Page content

De konijnenfamilie

article content

De konijnenfamilie

Voor de mensen die mij kennen, ja hier is hij – de blog over konijnen – alvast excuses. Voor de mensen die mij nog niet kennen, ik heb sinds een jaar of 4 de beste huisgenoot ooit. Een konijn genaamd Sem. En zoals ze zeggen, daar beestjes op hun baasjes gaan lijken, is het zo gek als een deur, houdt hij voornamelijk van eten en spendeert hij de dagen het liefst slapend. Maar bovenal is hij erg lief en leuk gezelschap. Toch is eentje niet altijd genoeg. Dus hier een paar toffe patronen om je op allerlei te manieren te herinneren aan je te schattige, huppelende viervoeter.Zo ging op reis naar Bolivia de veelkleurige zelfgemaakte Chico mee. Het was een patroon dat ik al heel lang rond had liggen en aangezien ik niet kan slapen zonder knuffel (ja, zelfs mensen die dik 20 zijn houden nog van zo’n heerlijk beestje in hun armen), leek het me een goed excuus om restjes op te maken.

Ik kan het patroon helaas niet meer online vinden, maar ik denk dat je met het patroon van Snuf konijn van Stip & HAAK kom je ook al heel ver.

konijn

Een van mijn favoriete haakpatronen is het konijntje van Lanukas. Omdat je enkel de oren en de ogen erop moet naaien, is het vooral heel veel gedachteloos haken. En daarnaast is het een superleuk cadeautje voor kids. Ik heb al aardig wat kinderen van vrienden en kennissen van vrienden blij gemaakt met een ‘conejito bípedo’.

Het patroon is in het Engels en het Spaans geschreven en heel makkelijk te volgen. Je kunt zelf variëren met de kleuren.

Mocht je toch voor iets stijlvoller en bewerkelijker willen gaan, dan is Lulu Papillon een super leuke. Die van mij staat trots tussen de al overvolle collectie van knuffels op de bank en is keer op keer een blikvanger voor bezoekers. Al is dat ook weleens omdat hij besluit op onverwachte momenten van de leuning naar beneden te duikelen.

Laten we afsluiten met nog wat praktischer. Al vind ik het als konijnenliefhebber niet de meest voor de hand liggende optie, deze pannenlappen van Schachenmayr zijn wel heel erg leuk. Ik heb de mijne met grijze restjes katoen van Yarn&Colours must have gehaakt.

Let er wel op dat ongeacht de kleur, pannenlappen altijd met katoen gehaakt moeten worden. Acryl smelt namelijk bij hoge temperaturen. En ik spreek uit ervaring dat blaren of gesmolten plastic op je handen alles behalve leuk is.

Wat hebben jullie gehaakt van je favoriete huisdier? Of misschien wel voor je favoriete huisdier.. Ik ben benieuwd!

 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Lara
Mijn naam is Lara Minnaard, en samen met mijn Klein Lotharinger Sem woon ik in Wageningen. Door de dag heen geef ik trainingen die te maken hebben met het gesproken woord, maar daarnaast schrijf, haak en knutsel ik alle kanten op. Ik leerde drie jaar geleden haken van mij moeder tijdens een weekendje weg op een woonboot, om weer eens wat anders te doen dan theezakjes vouwen en borduren. Wanneer ik niet op de bank zit te haken of mijn moeder help met een nieuw patroon, reis ik veel en houd ik van koken. Als blogger hoop ik jullie te helpen, informeren en vooral te inspireren.

Comment Section

0 reacties op “De konijnenfamilie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.