Haaknaaldenmap, eindelijk orde in de chaos - Breiclub.nl
Mooi haaknaaldenmapje, eindelijk orde in de chaos

Sinds ik weer begonnen ben met haken, had ik bij de Big Bazar een grote bak gekocht waar ik altijd mijn bolletjes katoen van het project waar ik dan mee bezig was in kon stoppen en waar mijn haaknaalden in zaten. Zo langzamerhand vulde de bak zich met alle extra dingen die ik bij het haken kan gebruiken of waarvan ik denk het ooit te kunnen gaan gebruiken. Maar nu is de bak zo vol dat ik mijn haaknaalden niet meer terug kan vinden. Tijd voor een mooie haaknaaldenmap, het liefst één die je ook nog eens makkelijk in je handtas of de luiertas kan stoppen.

De afgelopen week bij de Kruidvat een mooi bolletje katoen opgedoken (gebreid katoengaren, €1,29). Pinterest afgezocht naar een goed patroon, maar niets gevonden naar mijn zin.

Dan proberen we het zelf maar:

Haaknaaldenmap

Dat is wel gegaan met een paar keer uithalen en opnieuw proberen. Maar uiteindelijk wel bereikt wat ik wilde.

haaknaaldenmapIk heb een A4-tje omgevouwen tot ik de juiste maten had. Daarna begonnen met lossen en af en toe passen of de rij al net zo lang is als mijn papier. Dit betekent dat ik op 33 lossen uitkwam.

De tweede toer heb ik met 2 keerlossen en 32 halve stokjes gemaakt en de derde toer zijn gemaakt met 3 keerlossen en 32 hele stokjes.

Om ervoor te zorgen dat de haaknaalden wat beter grip hebben in het mapje en er niet onmiddellijk uitvallen, heb ik in de vierde toer gaatjes gehaakt. (3 keerlossen, 1 stokje, 1 losse, in de vorige toer één overslaan, weer 2 stokjes en 1 losse, volhouden tot het einde van de toer en afsluitend 2 stokjes)

Daarna twee toeren met alleen maar 3 keerlossen en 32 stokjes. De 7e toer weer zoals toer 4 is gemaakt.

Daarna nog 18 toeren met 3 keerlossen en 32 stokjes. Zo creëerde ik een lapje van 26 x 21 cm.

Ik vouw vervolgens het lapje om na de 9e toer.

Dan maak ik een randje vasten met blauw om het gehele mapje. Beginnend bij de binnenlijn en rechts af om het hele mapje heen.

Haak bij het knooppunt een lusje van 10 lossen. Naai hem in het midden vast, zodat alles er niet meteen uitrolt als je hem dichtvouwt.

Maak aan de bovenkant een knoopje zodat je hem ook echt dicht mee kan nemen. En daar is hij dan, misschien niet zo rechts als ik graag had willen hebben, maar zeer goed geschikt voor onderweg; een niet al te grote haaknaaldenmap.

Geschikt voor een schaartje, je haaknaalden, een pen en wat al niet meer.

Reactie plaatsen