Warmetruiendag 2017, doe je ook mee? - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik hou van warme truien, van die lekkere woontruien, zoals ik ze noem. Zo’n trui die je aan hebt als het buiten koud is, de kachel al hoog genoeg staat (en je nog zit te kleumen) en je favoriete film of serie op tv is. Het is niet alleen heerlijk warm, maar ook nog eens heel goed voor het milieu! “ Greenchoice Warmetruiendag ” probeert mensen hier bewust van te maken en organiseert jaarlijks een “Warmetruiendag”. Warmetruiendag

En op 10 februari 2017 is het weer zo ver!!! Ik hoop dat jullie ook mee doen. Hebben jullie nog een mooie warme trui in de kast? Of misschien wil je nog wel een trui breien, speciaal voor deze gelegenheid?! Je hebt nog ruim 2 maanden de tijd, dus dat gaat vast lukken!!

De organisaties achter de Greenchoice Warmetruiendag

De Greenchoice Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, rond de verjaardag van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol.

De bedoeling van het Kyotoprotocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

Het Klimaatverbond is de Nederlandse initiatiefnemer van de Warmetruiendag; zij organiseerde deze actie van 2007 tot en met 2012 zelfstandig. Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en het Klimaatverbond deze nationale energiebesparingsactie samen en heet het de Greenchoice Warmetruiendag.

Meld je aan en doe mee!

Op de site warmetruiendag.nl, kun je je aanmelden voor deze dag. Maar je kunt ook een patroon van de trui van 2016 en 2015 vinden! Je kunt zelf acties opzetten; een brief maken voor je werk of een poster ophangen om nog meer mensen over te halen om mee te doen.

Ik doe mee en ik daag jullie allemaal uit om ook mee te doen! Post een foto op facebook onder het bericht van deze blog en laat zien hoe jij je warm aan gaat kleden op 10 februari 2017!!

Succes!

Lieve groet,

Aline

Over de schrijver
Mijn naam is Aline en ik ben een creatieve duizendpoot. Ik ben, zoals vele meisjes, begonnen met breien op de basisschool. Verschrikkelijk vond ik het! Acryl garen, zweethandjes en nietszeggende kleuren. Niet direct de basisvoorwaarden om het handwerken aantrekkelijk te maken. Jaren later ook gebreid en (af)gehaakt met de meest stereotype juf die er was. Niet netjes? Uithalen en opnieuw beginnen. Eigenlijk is het een wonder dat ik ooit de haak- en breinaalden weer aangeraakt heb. Maar toch in 2008 begonnen met het haken van amigurumi. Ik was mijn eigen juf. En ik kan niet anders zeggen, leuke juf. Niet te streng, niet te lief. Inmiddels , sinds 2011, ook druk met breien. Sokken, handschoenen, omslagdoeken, Noorse truien. Ik heb het mezelf allemaal aangeleerd. Mijn interesse is breed en ik wil graag nieuwe dingen leren, onderzoeken of uitvinden. Waar ik eerst hulp nodig had, ben ik nu vaak degene die ingeschakeld wordt voor hulp. Ik heb workshops gegeven en gevolgd, kortom ik ben altijd bezig. Breien en haken is chocolade voor de geest! En zo voel ik dat zeker. Ik vind er mijn rust, mijn uitdaging en mijn plezier. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren, helpen of vermaken!
Reactie plaatsen