Gratis Breipatroon: kussen met kabels - Breiclub.nl
Gratis breipatroon: kussen met kabels

In dit gratis breipatroon: kussen met kabels. Voor sommige mensen lijkt het misschien wat lastig, maar zodra je de techniek beheerst is het eigenlijk helemaal niet moeilijk.

We vertellen je welk materiaal je nodig hebt, de gebruikte steken, een werkbeschrijving en het afkanten. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust onder dit blog. Veel succes met het kussen met kabels!

 

Materiaal – kussen met kabels

2 bollen Phildar Meteore (gemêleerd grijs)

3 bollen Phildar Glossy Phil (kleur orage)

1 binnenkussen (40cm x 40xcm)

2 breinaalden nr. 4. 5

2 breinaalden nr 6

en 1 kabelnaald

Gebruikte steken

Kabelpatroon: 5 steken averecht, 12 steken rechts, 8 steken averecht, 12 steken rechts, 8 steken averecht, 12 steken rechts, 5 steken averecht.

In de werkbeschrijving staat aangegeven in welke naalden de kabels gekruist moeten worden. Doe dit als volgt (bij de 12 steken rechts):

– plaats de eerste 6 steken op de kabelnaald en hang de kabelnaald achter het werk, brei de volgende 6 steken gewoon rechts en brei dan de 6 steken van de kabelnaald rechts.

Tricotsteek: heengaande naald rechts, teruggaande naald averecht.

 

Werkbeschrijving

Voorkant:

– Zet 62 steken op met breinaalden 4,5 en brei volgens bovenstaande kabelpatroon.

– Kruis de kabels vervolgens in de 13de naald en daarna nog 4 x elke 20e naald, dus in de 33e naald, de 53e naald, de 73e naald en de 93e naald. Brei nog 7 naalden en kant dan alle steken af op een hoogte van 36 cm.
– Zet langs de zijkanten van het werk (dus 4 x) 52 steken op met breinaalden 6 en Glossy Phil en brei 4 naalden tricotsteek. Meerder in elke naald aan weerszijden 1 steek, zodat je in totaal 56 steken krijgt.

– Kant in de 5de naald alle steken af.

Achterkant: zet 56 steken op met breinaalden 6 en Glossy Phil en brei in tricotsteek tot een totale hoogte van 40 cm (70 naalden). Kant dan alle steken af.

Afwerking:
– Naai aan de voorkant de spitjes op de hoeken aan elkaar. Leg vervolgens de panden op elkaar en sluit de zijnaden en stop op het laatste moment het binnenkussen erin.

gratis-breipatroon-kussen-met-kabels

Dit was het gratis breipatroon: kussen met kabels. Succes! Heb je nog vragen, stel ze gerust hieronder!

Download hier dit gratis breipatroon (.PDF)

 

Sietske
Door

Sietske

op 20 Sep 2014

Welke maat heeft het binnenkussen?

Gabrielle
Door

Gabrielle

op 21 Sep 2014

De maat van het binnenkussen is 40 x 40 cm.

Reactie plaatsen