Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 2)
Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 2)

Lieve Kristel,

Wat is de eerste maand van de Mystery Blanket 2022 snel voorbij gegaan! December is de maand van gezellig samen zijn met familie en vrienden (en niet te vergeten   alle voorbereidingen daarop), een drukke laatste maand op het werk. En dan wil je natuurlijk ook graag goed starten met je Mystery project.  

En dan nu maand 2 van de haakdeken. Een blok met madeliefjes, warme chocolademelk (met slagroom) en een kabbelend watertje. In kleuren waar ik op deze druilerige dagen nog blijer van wordt!

Het kabbelend beekje van blok 2a trekt direct mijn aandacht. Met een beetje fantasie zou dat maar zo een breisteek kunnen zijn. Om een heel beekje te krijgen, moet het patroon van 4 toeren herhaald worden. Voor onzekere hakers zoals ik een ideaal stukje, dus … 

Geleerd van de vorige maand: als je begint met een koord met opzetlossen, dan kun je die beter opzetten met een grotere haaknaald. Ik heb dit gedaan met haaknaald 3,5 en losse lossen gehaakt. Dat zorgt ervoor dat de onderste toer niet gaat trekken. Maar het zorgt er ook voor dat ik hele grote lussen krijg als ik het rechterbeentje van de losse gebruik om een stokje of een vaste op te maken. Is dat erg? Of is dat een beginnersdingetje?

 

Wat ik fijn vind aan toer 1 is dat ik meteen zie of ik goed zit of dat ik ergens iets niet goed heb gedaan. Dat kabbelende zie je meteen terug door het hoogteverschil tussen de vasten en de stokjes. Als de kabbelbeweging niet meteen zichtbaar is, snel weer terug en opnieuw.  

In zo’n eerste toer is het toch altijd “een toer” om goed in de volgende losse te steken (en er niet per ongeluk eentje over te slaan). En pffff, ik kwam goed uit, geëindigd met 2 vasten en geen lossen meer over. 

In de 2e toer gaan we van een kabbelend beekje naar rustig vaarwater. Een goed moment om vast te stellen dat ik nog steeds 61 steken heb. 

Vanaf de 3e naald haakt het ineens lekker weg. Gaat ineens ook een stuk sneller. En wil ik snel door naar toeren 4, 5 en 6. Mijn eerste stukje beek is klaar!

 

Dat viel toch best mee? 

Het veld met madeliefjes lijkt lastiger. Hmmmmmm ……

Heb je nog tips?

 

Liefs, Marijke

Reactie plaatsen