Prettig gestoorde amigurumi. Wat is jouw favoriete Amigurumi? - Breiclub.nl
Prettig gestoorde amigurumi, van soepkip tot snotaap

Prettig gestoorde amigurumi, van soepkip tot snotaap

Prettig gestoorde amigurumi, van soepkip tot snotaap. Alhoewel ik er nog steeds niet aan toe gekomen ben om een van zijn patronen te haken ben ik een groot fan van ontwerper Den Dennis.

Den Dennis is een grafisch ontwerper die inmiddels ook al vele haakpatronen heeft ontworpen. Zijn grappige figuurtjes springen er altijd weer uit tussen de vele patronen van amigurumi die er te vinden zijn. Zijn eerste boek verscheen in 2014 en prijkt al enige tijd in mijn boekenkast, waar hij overigens ook regelmatig weer uitkomt omdat het alleen al een leuk boek is om weer even doorheen te bladeren.

En als ik dan weer bedenk dat ik nu toch echt een keer een van de ontwerpen uit het boek moet gaan haken, is alleen de vraag; ‘welke dan?’ bijna onmogelijk te beantwoorden want ze zijn allemaal zo leuk. Maar in ieder geval kan ik het boek ‘prettig gestoorde amigurumi’s, van soepkip tot snotaap’ van harte aanbevelen.

Prettig gestoorde amigurimi - Den Dennis

Amigurimi met namen

Dat Den Dennis grafisch ontwerper is, is duidelijk te zien aan de vormgeving van de foto’s en het boek, hierdoor krijgt het geheel een aantrekkelijk uiterlijk.

Maar ook de namen die de diverse figuren meekrijgen zijn grappig en geven de amigurumi een extra dimensie mee. Want behalve zijn eigen evenbeeld Den Dennis vind je in het boek bijvoorbeeld ook de in de subtitel genoemde soepkip en snotaap. Maar ook kletsmajoor (een papgaai), luiwammes (een slapend popje) en sloddervos (een vosje) prijken naast nog een heleboel anderen in het boek.

IVGWK6F2

De inhoud

Het boekje begint met wat algemene informatie waaronder ook iets over de materialen en haaktechnieken. Daarna volgen de patronen. Fijn is ook dat bij de patronen de moeilijkheidsgraad aangegeven staat. Dus heb je nog niet zoveel gehaakt en ben je nog niet helemaal zeker van je eigen kunsten dan kun je eerst met een wat lagere moeilijkheidsgraad beginnen. Deze is aangegeven met behulp van sterren waarbij 5 sterren de hoogste moeilijkheidsgraad aangeeft. Onder het gegeven aantal sterren staat ook nog kort omschreven wat er wel of niet ingewikkeld is aan het patroon, hierdoor krijg je een nog betere indruk wat je kunt verwachten.

Elk patroon is heel duidelijk per onderdeel en per toer omschreven.

Prettig gestoorde amigurimi

Favoriete amigurimi

Zoals ik al zei vind ik het lastig om te kiezen aan welke van de amigurumi van Den Dennis ik nu moet beginnen. Op dit moment strijden brompot en geitenbreier om een eerste plek, maar uilskuiken vind ik toch ook wel heel erg leuk, en dan niet te vergeten…

Amigurimi haken

Nou ja zo gaat dat dus ongeveer in mijn hoofd. En nu nog de haaknaald oppakken en starten.

Wat is jouw favoriete Amigurumi van Den Dennis ?

Reactie plaatsen