Haakboek: Dendennis zoekt zijn knuffel - Breiclub.nl
Dendennis zoekt zijn knuffel, haakpatronen voor grote en kleine amigurumi’s

Dendennis zoekt zijn knuffel, haakpatronen voor grote en kleine amigurumi’s

Haakboek recensie: Dendennis zoekt zijn knuffel, haakpatronen voor grote en kleine amigurumi’s. Een super leuk nieuw boekje waar ik enorm naar uitgekeken heb.

Waarom? Dat vertel ik jullie graag.

 haakboek

Ik had al 2 leuke boekjes van Dendennis, namelijk Prettig gestoorde amigurumi’s, van Soepkip tot snotaap, en Dendennis viert feest! Beide boekjes super leuk, niet alleen om te maken, maar ook om te bekijken.

Dit nieuwste boek is nog leuker!

Door het boek heen staan super mooie illustraties EN een super leuk verhaal.

Dendennis is zijn knuffels kwijt, en gaat ze zoeken in het verhaal. Een super leuk verhaal om samen met mijn jongens te lezen, en zo de figuren van Dendennis helemaal tot leven laten komen.

Ik heb het boekje nog niet zo lang in huis, maar inmiddels al 4 keer gelezen met de jongens samen. De laatste keer las mijn oudste zoon (9 jaar) me voor uit het boek. Dubbel genieten dus!

haakboek

Dendennis begint het boek met algemene informatie. Over haken, hobby’s, maar vooral dat iedere knuffel uniek is, omdat iedereen op een andere manier haakt.

Vervolgens verteld Dendennis over een hele serie soorte garens. Wat is er zo leuk aan die garens? Wat zijn de eigenschappen?

Dan komt er een stukje basissteken, met duidelijke uitleg en foto’s erbij.

 haakboek

Dan komt het eerste stukje van het verhaal, gevolgd met Dendennis zelf.

Een superleuke pop!

Bij elk patroon vertelt hij de moeilijkheidsgraad in *** en een weetje over het patroon.

 haakboek

Hij verteld welke materialen hij gebruikt heeft, welke haaknaald, oogjes en kleuren garen en hoe groot de pop gaat worden.

 haakboek

Ik ben zelf helemaal dol op cijfertjes, en heb een tik om bij patronen uit te rekenen hoeveel steken het patroon was. Het leuke is, dat Dendennis dat er ook bij vermeld! Het klinkt altijd als enorm veel; steken vind ik, maar wel leuk om te weten.

Het aantal steken per patroon variëren in dit boek van 1020 steken voor het bijtje, tot 10510 steken voor de knijpkat. Van patronen met moeilijkheidsgraad van 2 * tot 5 *.

Als laatste staan er een heel aantal interessante tips in, oa hoe je kan haken met garen dat lijkt op echte haren.

 haakboek

Ik ben helemaal weg van dit boekje, en zal er zeker een aantal knuffels uit gaan haken.

Hebben jullie dit boekje van Dendennis ook? Of andere boekjes van Dendennis?

Reactie plaatsen