Page content

Haken to go, kleine hebbedingetjes haken

article content

Haken to go, kleine hebbedingetjes haken

Een paar maanden geleden zag ik bij de winkel Boekenvoordeel een leuk klein schattig boekje liggen. Het heet Haken to go, kleine hebbedingetjes haken. Natuurlijk kon ik dit leuke boekje niet laten liggen. Het is klein genoeg om in je tas te stoppen en om onderweg even iets kleins te haken. Er staan echt super schattige patroontjes in.

Het boekje heeft een stevige omslag en afgeronde hoeken zodat het niet snel beschadigd. Nauwkeurige beschrijvingen en duidelijke foto’s zorgen ervoor dat het makkelijk te maken is. Voor beginners is er achterin het boek een goede basishandleiding, en voor de gevorderden is er ruimte voor notities, schetsen en om hun projecten te plannen.

Haken to go

De keuze aan modellen is groot: van een donut, naar sushi, schattige beestjes, bloemen, geluksbrengers, oorbellen, of een taartje. Door middel van kruisjes wordt er aangegeven of het patroon makkelijk of moeilijk is. Je kunt kiezen uit makkelijk, gemiddeld of moeilijk.

De hoofdstukken bestaan uit Zoet en zonder calorieën, Sushi & Co, Beestachtig leuk, Geluksbrengers, Feeststemming, Zo moet het en Notities.

Haken to go

De oorspronkelijke titel van het boekje is: Häkeln to go – Süße Kleinigkeiten. Het is uitgegeven in 2012. In 2014 heeft uitgeverij De Lantaarn het in het Nederlands uitgegeven.

Er is nog een tweede deel van het boekje en dat heet Haken to go – Gehaakte hebbedingetjes. Ik ga toch nog eens kijken of ik die ook nog kan vinden. Er staan altijd wel leuke dingen in om als cadeautje te maken of voor traktaties voor je kinderen.

Haken to go

De boekjes zijn op veel plaatsen te koop zoals bol.com, hobbygigant, hobbywol en boekenvoordeel. Ik heb de mijne bij boekenvoordeel gekocht, daar is het meestal het goedkoopst en je hoeft geen verzendkosten te betalen.

Haken to go

In mijn zoektocht naar meer informatie over deze boekjes kom ik erachter dat ze er ook zijn voor te breien. Daar zijn deze titels te verkrijgen: Breien met 1 bol wol, Accessoires en Sokken. Ikzelf ben meer van het haken, maar er zitten hier vast veel mensen die wel breien. Dus misschien iets voor jullie? Dit was het weer voor deze keer.

Als je ooit ideetjes voor me hebt laat het me gerust weten.

Groetjes Belinda.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Belinda
Ik ben Belinda van der Velden, ik ben 46 jaar. Ik ben getrouwd met Martin en we hebben een dochter Sanne van 14 jaar. Ik werk 12 uur in de week op een bloemenafdeling bij de Albert Heijn, dit werk doe ik met heel veel plezier. Doordat ik maar 12 uur in de week werk heb ik veel vrije tijd en dat komt goed uit voor al mijn hobby’s. Ik haak, brei, maak kaarten en bedruk spulletjes voor de verkoop.

Comment Section

1 reactie op “Haken to go, kleine hebbedingetjes haken


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.