Boek: haak je eigen kerststal - Breiclub.nl
Boek: Haak je eigen kerststal

Boek: Haak je eigen kerststal. Verlanglijstje Ken je dat? Zo’n verlanglijstje met boeken en andere brei/haakbenodigdheden die je toch echt nog een keer wilt hebben?

De mijne wordt voortdurend aangevuld en raakt nooit leeg. Maar ik ga er vanuit dat ik daar zeker niet de enige in ben. Ik ben dan ook heel erg blij met de online verlanglijstjes die je tegenwoordig kan maken. Voorheen hoefde ik bij mijn niet hakende of breiende familie en vrienden niet aan te komen met mijn verlanglijstje, dat was lastig en ze wisten het niet te vinden. Met de online lijstjes geef ik gewoon gelijk een link mee naar een winkel waar ze het (online) kunnen kopen; sindsdien krijg ik veel vaker een cadeautje uit mijn haak/breiverlanglijstje.

Haak je eigen kerststal

IVGWK1F1 Eén van de boeken die ik nog steeds een keer heel graag wilde hebben was het bovengenoemde boekje van Christel Krukkert. Ik sta voor de klas, en de gehaakte kerststal zou zo leuk in de klas staan. Ik hoef niet bang te zijn voor brekende beelden, en de kinderen kunnen het dan gewoon vastpakken of zelfs mee spelen. Maar ook thuis zou hij zeker niet misstaan.

De inhoud

Zoals de titel van het boekje al doet vermoeden kun je er de aanwijzingen in vinden om alle figuren die in een kerststal thuishoren te haken. In het begin van het boekje worden nog wat tips en technieken gegeven over de gebruikte steken. In het boekje staan twee verschillende maten om te haken, je kunt dus zelf kiezen of je de figuurtjes ongeveer 13 cm of ongeveer 10 cm hoog wilt hebben. Dat is natuurlijk als je met de in het boekje aangeraden Phildar of Catania werkt. Het staat je natuurlijk vrij om een ander garen te kiezen waardoor je ook een andere maat van de poppetjes krijgt. Ik heb de stal online ook al een keer voorbij zien komen met stonewashed van Scheepjes, dat zag er ook erg leuk uit.

Goede voornemens

Nou mijn goede (haak)voornemens zijn alvast duidelijk voor 2015, ik wil aan het eind van het jaar mijn kerststal gehaakt hebben. Wat zijn jouw haak- of breiplannen voor 2015?

Carlsen Ingrid
Door

Carlsen Ingrid

op 04 Jan 2015

Een vriend in Australië wil graag de kerst stal breien maar spreekt Engels. Waar kunnen we dien patroon in Engels verkrijgen?

Reactie plaatsen