Breiclub interview met Petra van Wolplein.nl
Een interview met Petra Glimmerveen van Wolplein.nl (deel 1)

Een interview met Petra Glimmerveen van Wolplein.nl (deel 1)

Breiclub interview met Petra, de drijvende kracht achter het succesvolle Wolplein.nl.

Op 1 april ben ik langsgegaan bij mijn favoriete wolwinkel, welbekend vanwege hun webwinkel en inspiratiecentrum: Wolplein. Ik heb daar een enthousiast en spontaan gesprek gehad met eigenaresse Petra Glimmerveen.

Ter voorbereiding had ik wat vragen op papier gezet als leidraad voor het interview, maar het gesprek ging als vanzelf en het werd een gezellig onderonsje met momenten van herkenning van beide kanten.

Hier mijn weergave van het succesvolle verhaal van Wolplein en de vrouw die de drijvende kracht is van dit bedrijf en haar energie haalt uit het maken van haar eigen breisels, maar daar nu vaak alleen nog ’s avonds tijd voor heeft.

Breiclub interview

Wolplein is gevestigd in Zaltbommel en ligt op een steenworp afstand van mijn eigen woonplaats. Ik kom er zelf regelmatig voor mijn wolinkopen en heb zo Petra al verschillende keren ontmoet.

Breiclub interview

Wie is Petra?

Petra Glimmerveen, 51 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 kinderen en oma van 1 kleindochter.

Petra omschrijft zichzelf als een zeer ondernemend en hardwerkend type, die op de juiste momenten geïnvesteerd heeft in haar bedrijf en daarin keuzes heeft gemaakt die ook passen in haar leven.

Hoe is Wolplein ontstaan?

Petra is ooit begonnen met een winkel in de Boschstraat in Zaltbommel, nadat ze eerst vanuit haar garage naailes gaf en zij zelf en haar klanten steeds meer behoefte hadden om zelf stoffen te (ver)kopen.

Petra is toen zelf in de winkel gestart met één medewerker naast zich, zodat zij ook tijd kon vrijmaken voor haar gezin met opgroeiende kinderen. Ze heeft 11 jaar naailes gegeven en is pas later begonnen met de verkoop van bollen wol.

Het assortiment is later uitgebreid met onder andere Phildargarens. Dit bleek een goede keuze want op dat moment werd breien en haken weer een trend en is de zelfmaakmodewinkel, toen nog Arte Moda, verhuisd naar de Waterstraat in Zaltbommel.

Breiclubinterview met Petra Glimmerveen

Vanuit deze winkel is Petra begonnen met de verkoop van wol via internet. En zo is www.wolplein.nl ontstaan.

Wie en wat is Wolplein nu?

Zo’n 3 jaar geleden is de winkel uitgebreid met een magazijn op het bedrijventerrein van Zaltbommel en hier is 1 jaar geleden ook het Inspiratiecentrum van Wolplein geopend.

Petra ziet dit als grote toegevoegde waarde, omdat klanten toch behoefte hebben om garens en inspiratie te zien en te voelen. Het feit dat Wolplein maar 1 vestiging heeft in het land, is voor veel klanten geen belemmering om te komen en er een heus uitstapje met vriendinnen of familie van te maken. Wolplein zorgt ook dat ze extra dagen open zijn, zoals laatst op 2de paasdag.

Breiclubinterview met Petra Glimmerveen

Wolplein is dus inmiddels uitgegroeid naar een online webwinkel met  inspiratiecentrum aan de Valeton in Zaltbommel. Ooit begonnen met 1 medewerker, nu zijn er zo’n 25 medewerkers aan de slag en is Wolplein een grote speler in de markt en algemeen bekend in Nederland en is Petra een bekend gezicht geworden.

Op de vraag hoe het komt dat Wolplein.nl zo succesvol is geworden, geeft Petra aan dat Wolplein uniek is doordat Wolplein ook inspirerend is en brei- en haakvoorbeelden laat zien en deze als pakket verkoopt.

Of zoals Petra zelf zegt: “menigeen droomt ervan….”

Zijn er nog leuke/nieuwe ontwikkelingen gaande bij wolplein?

Petra blijft investeren in haar bedrijf en de grote laatste stap die ze heeft gezet is om de webwinkel uit te breiden buiten Nederland met www.yarnplaza.com en speciaal voor Duitsland met www.wollplatz.de.

Ben je ook al eens op bezoek geweest bij Wolplein en heb je kennis gemaakt met het enthousiaste team van Wolplein? 

Margôt
Door

Margôt

op 10 Apr 2016

Wat leuk om zo "kennis" te maken met de persoon achter Wolplein.. En super dat het zo goed gaat! Ik ben benieuwd naar deel 2😊

Wil
Door

Wil

op 10 Apr 2016

Heb 18 jaar op het gemeentehuis in Zaltbommel gewerkt. Kan de winkel in de Boschstraat nog wel voor de geest halen wat ontzettend fijn, dat het Wolplein zo goed gaat. Kom vast een keer een kijkje nemen.

Cato Groeneveld
Door

Cato Groeneveld

op 07 Mar 2019

Goeden avond, ik wil een baby deken breien met kabels. De kabels wil ik met 6 steken . Aantal steken zijn 162 incl. 2kant steken. Wanneer begin ik met de kabel? Moet ik een boord breien of kan ik direct beginnen. Ik hoor graag van U. Met vriendelijke groet, Cato Groeneveld.

Reactie plaatsen