Breiclub interview met Kristel Droog - Breiclub.nl
Interview met Kristel Droog

Breiclub interview: Begin februari las ik een bericht op facebook van Kristel Droog, beter bekend van haar “My Krissie Dolls”, waar ik helemaal blij van werd. Aan het eind van deze zomer komt haar eerste boek uit!

Het is hoog tijd dat we haar wat beter leren kennen. Vandaar dat ik Kristel gevraagd heb of ik haar mag interviewen. Ik was heel blij dat ze gelijk positief reageerde.

Voor mij is het de eerste keer dat ik een bekende amigurumist interview en ik hoop dat ik de vragen gesteld heb die jullie graag beantwoord willen hebben.

Breiclub interview

Wie is Kristel Droog?

Op Facebook en je internetpagina staat natuurlijk al een aantal algemene gegevens over jou, zoals je geboortedatum, woonplaats en beroep(en), maar dat zijn maar gewone feiten. 

Hoe zou jij jezelf omschrijven? Dan bedoel ik wat voor mens ben je, heb je andere hobby’s  en hoe zou je jou beroep(en) omschrijven? 

Waar wordt je blij van en waarvan juist niet.

Ik omschrijf mezelf als een creatieve doorzetter. Ik ben ervan overtuigd wanneer je iets echt wilt, je het ook echt kan. “When you can dream it, you can do it!” Ik voel me heel dankbaar dat ik mensen blij mag maken met mijn werk. Daar wordt ik dus ook echt blij van!

Bij die algemene informatie op Facebook over jou geef je als beroep amigurumist en op je internetpagina noem je dat je grote hobby en passie. Kan ik concluderen dat je van je hobby je beroep hebt gemaakt?

Ja zo kun je het zeker noemen! Het is natuurlijk geweldig dat je van je hobby ook je beroep kunt maken en hier ook een inkomen uit kan genereren, maar het blijft toch wel mijn hobby waar ik nog veel meer voldoening uit haal.

Je omschrijft jezelf dus als amigurumist, maar haak je ook andere dingen zoals dekens, tassen of iets dergelijks? Zo ja ga je daar ook meer mee doen en zo nee waarom niet?

Mijn haak-hart ligt echt bij de amigurumi en ik zal dus niet snel iets anders zoals een tas, deken of omslagdoek haken. Ik heb dit in het verleden wel gedaan, maar nee. Het is leuk, maar amigurumi haken vind ik veel afwisselender. Het haalt ook een beetje het kind in mij boven ;-)

foto 2 nagelstudio

Als je moet kiezen tussen jouw twee beroepen, de nagelstudio en amigurumist welke van de twee staat dan op nummer 1?

Ik ben iemand die graag creatief en met haar handen bezig is. Bij beide beroepen kan ik hier helemaal mij ei in kwijt. Dus kiezen is voor mij heel moeilijk, maar als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik voor amigurumist!

Dit komt denk ik omdat ik het haken niet echt als een beroep zie.

Sinds wanneer ben je gaan haken en zelf gaan ontwerpen en waarom?

Ik haak sinds 2,5 jaar ongeveer en omdat ik nogal eigenwijs ben, ben ik ook al vrij snel zelf gaan ontwerpen. Eerst heb ik verschillende patronen gevolgd van verschillende ontwerpers. Maar vrij snel daarna ben ik aan de slag gegaan met het maken van mijn eigen patronen.

Heb je iemand die jou grote voorbeeld is en zo ja mogen we weten wie dat is?

Eigenlijk heb ik die niet. Er zijn vele andere designers die mooie haakpatronen ontwerpen en waar ik ook erg tegenop kijk, maar ik heb geen specifieke voorkeur. Vooral Russische ontwerpen vind ik erg mooi!

Waar haal je je inspiratie vandaan voor je ontwerpen?

Tekenfilms, de natuur, mijn eigen kindertijd, speelgoed van mijn 3-jarige zoontje. Inspiratie vind ik eigenlijk overal. Ik kan weer heerlijk kind zijn als ik een patroon ontwerp en zo voel ik me dan ook. 

foto 3 krissie

Je hebt inmiddels al een aantal Krissie Dolls ontworpen, zoals Poesje Mauw, Krissie, Mijn Kleine Spaarvarkentje en niet te vergeten Mijn Krissie Beer. 

Welke is jouw favoriet en waarom?

Mijn favoriete Krissie Doll is denk ik toch wel Mijn Krissie Beer! Als kind was ik enorm fan van de Forever Friends beertjes en spaarde er werkelijk alles van. Dat was ook de reden dat ik Mijn Krissie Beer ontworpen heb. Het is ook mooi om te zien dat dit patroon ook bij de haak(st)ers een groot succes is.

Kun je me vertellen wat je graag nog zou willen ontwerpen?

Er zijn nog heel veel dingen die ik wil ontwerpen. Maar die hou ik uiteraard nog even voor mezelf

;-) .

Je bent natuurlijk nog lekker jong. Krijg jij ook vaak de opmerking dat haken voor oude mensen is?

Hoe overtuig je dan iemand dat dat echt niet zo is?

Eigenlijk krijg ik die opmerking nooit. Mensen zijn altijd heel enthousiast als ze horen dat haken mijn hobby is en wat voor schattige knuffels je hiermee kunt maken.

De vragen “zijn ze ook te koop?” of “kun je er voor mij ook 1 maken?” krijg ik wel heel vaak. Ik moet mensen dan vaak teleurstellen, want ik heb helaas geen tijd om knuffels in opdracht te haken.

Wat zijn je toekomstdromen? 

Ik hoop nog heel veel lieve, mooie patronen te ontwerpen waar ik mensen heel veel haakplezier mee kan bezorgen. Ook ontwerpen is een verslaving en ik hoop dit nog heel lang te kunnen doen.

Welke (bekende) haakster/amigurumist zou jij nog eens in het echt willen ontmoeten?

En is hij/zij misschien wel jouw voorbeeld?

Elk jaar op de Amigurumi-dag bij Echtstudio ontmoet ik heel veel bekende haak(st)ers/amigurumisten en dat is altijd heel gezellig. Het is leuk om elkaar beter te leren kennen en elkaars werk te bewonderen.

Het boek

foto 4 boek komt uit

Dan gaan we het nu natuurlijk hebben over het boek dat dit jaar, aan het eind van de zomer als het goed is, uitkomt. Wat ontzettend spannend lijkt het me om zo een groot project te maken. 

Wanneer ben je op het idee gekomen om een boek uit te brengen?

Mede omdat er heel veel vraag naar een boek was en nadat ik lang getwijfeld en nagedacht heb toch de stap gezet! Ik vind het daarom ook super spannend!

Wat kunnen wij als lezers/hakers verwachten? 

Een hoop lieve amigurumi patronen met een zeer hoog knuffelgehalte die de lezer hopelijk meteen de haaknaald doen pakken!

foto 5 knuffels

Kun je al een tipje van de sluier oplichten? Zijn er bijvoorbeeld nieuwe ontwerpen in beschreven? 

Jullie kunnen zeker kennis maken met nieuwe vriendjes in het boek. Maar ook bekende “Krissie’s” zullen er in komen.

Schrijf je het helemaal zelf of heb je hulp?

Ik schrijf het boek (net als mijn patronen) helemaal zelf.

Heb je al een proefdruk gezien en in hoeverre heb jij zelf invloed wat er wordt geschreven en welke foto’s er worden geplaatst?

Op dit moment moet het boek nog helemaal vormgegeven worden, dus ook de foto’s. Dit doet de uitgever in samenspraak met mij.

Kristel ik wil je bedanken voor je spontaniteit en openhartigheid en ik kijk uit naar je eerste boek net als velen van ons toch?!

foto 6 bedankt

 

Reactie plaatsen