Op bezoek bij … Louise van BreiKunst
Op bezoek bij … Louise van BreiKunst

In deze gure tijden met harde wind is een warm welkom nog fijner dan normaal. En dat is precies wat ik kreeg doen ik op bezoek ging bij Louise van BreiKunst in Arnhem. Een winkel die mijn aandacht trok door de persoonlijke website en het enthousiasme dat uit de berichten straalde. En zo is het precies.

 Hoewel ik slechts een klein uurtje van Arnhem af woon, moet ik toegeven dat ik er eigenlijk nooit ben. Waarom? Geen idee. Hoe dan ook, dit keer moest het er maar eens van komen. Met een beetje hulp van mijn telefoon liep ik in 5 minuten door het centrum van Arnhem naar BreiKunst. Een schaap met wollen pompoms voor de deur en een feestaardvarken in de etalage. Dat belooft wat moois te worden.

Het is een welkom met een brede glimlach. Trouwens niet alleen voor mij, want bij iedereen die binnenkomt springt Louise van haar stoel op, om te kijken of ze kan helpen. De drijfveer achter de winkel is ook meer dan garen willen verkopen. Ze wil mensen helpen, zodat iedereen plezier kan hebben in handwerken.

Louise heeft vroeger leren haken en breien van haar moeder en zowel tijdens haar schooltijd als erna stond ze in een haak- en breiwinkel. Ze vind het heerlijk om mensen te helpen. Vooral met die projecten die niet lukken waardoor er uiteindelijk een zak wol inclusief naalden voor een onbenoemde periode in de hoek van de kamer belanden. Dat is zonde en vaak niet nodig. Dus loop ook vooral binnen met een vraag over je project, of ga aan tafel zitten met je naalden om naast advies ook veel inspiratie op te doen voor nieuwe projecten.

Die inspiratie is er in alle hoeken en gaten. Zo ligt er in de etalage een door Louise zelf ontworpen roze feestaardvarken. Hoe je op dat idee komt? Nou dat is de kleine versie van het cadeau dat de 100-jarige dierentuin 5 jaar geleden aan de stad Arnhem heeft geschonken. De miniatuur versie in de etalage is perfect. Maar de echte pronkstukken uit de winkel hangen eigenlijk in de lijst boven de kassa. Hier hangen creaties van klanten, van die projecten die anders misschien in de hoek waren beland. En nu hangen ze trots in de winkel. Elke keer anders, elke keer uniek.

 BreiKunst is een winkel waar ik wel voor naar Arnhem zou reizen. Is het niet voor het mooie en betaalbare assortiment, dan wel voor het enthousiasme en de gezelligheid. Kom binnen met een idee, ga weg met een project en een grote glimlach.

 Welke winkel haal jij altijd je materiaal en moet ik zeker eens gaan kijken? Laat het me weten!

Thessa
Door

Thessa

op 25 Jun 2018

Hi Lara! Wol en wol in Heerhugowaard is ook erg leuk...wel een beetje uit de buurt :-)

Lara
Door

Lara

op 31 Jul 2018

Hi Thessa, oei ziet er leuk uit. Zal ik binnenkort eens langs gaan!

Reactie plaatsen