Baby alpaca, wat mooi! - Breiclub.nl
Baby Alpaca, wat mooi!!!!

Baby Alpaca, wat mooi! Enige tijd geleden kwam ik in Groningen terecht. Zomaar een dagje weg samen met de echtgenoot. Nu is hij niet zo van het winkelen maar ik moest en zou naar Juffrouw Lanterfant. Deze winkel is niet ver van het station gevestigd aan de Akerkhof. Dus toch maar even aangegaan. Wat een leuk winkelpand. Klein en heel oud. De winkel is gelegen op twee halve verdiepingen. De oudheid straalt er nog van af. Ooit was het een sigarenzaak en zelfs nu is er weinig veranderd aan het pand. Helaas ben ik vergeten een foto te maken van het pand.

Binnen heb ik me verlekkerd aan alle mooie, echt mooie wolletjes. En ik ben naar buiten gekomen met Baby Alpaca. Dit garen had ik nog nooit gekocht. Ik vond het best prijzig in het verleden. En ik kon het niet laten. Ik heb drie strengen gekocht. Twee tinten groen en een blauwe. Ik ben zelfs buiten mijn comfortzone gegaan door groen te kopen.

Maar nu heb ik wel deze strengen maar wat maak ik ervan. De lieve eigenaresse deed een voorstel. Maak er een mooie sjaal van. Ze had ook een voorbeeld liggen. Deze was mooi maar nog niet mooi genoeg. Ik vond hem te druk. Maar een ideetje was geboren.

Baby Alpaca

Ik probeer eens per week naar een breicafe te gaan. En een van de breisters had net een sjaal af. Het muntje was gevallen. Ze was met een paar steken begonnen en elke tweede naald een steek gemeerderd. Hier door wordt de sjaal toch een driehoek. Om de 25 steken wordt er een gaatjesbaan gebreid naar boven. Dus met twee steken samen breien en een omslag. Eenvoudiger kan bijna niet. Ik kreeg van haar een schema mee en mocht haar sjaal fotograferen. Zij heeft de sjaal gebreid van een grote bol Unikat in het groen.

Nu nog de tijd gaan vinden om een begin te maken. Maar eerst mijn sokken af anders blijven die liggen. Ik denk dat het een avondproject wordt. De wol is licht van kleur dus in de avond is goed te zien. Mijn oogjes worden ouder en ik kan de donkere kleuren in de avond niet meer breien zonder fouten te maken. Maar eerst een proeflapje breien om de naaldmaat te vinden. En dan aan de gang gaan.

Ik heb er zin in.

Baby Alpaca

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 07 Jun 2017

Dat ziet er mooi uit! En dat patroon ook, ik houd er ook wel van, vrij eenvoudige patronen. Groetjes, Akkelien

Elly van Velzen
Door

Elly van Velzen

op 13 Jun 2017

Ik heb het patroon iets aangepast. Dus achteruit breien en op nieuw beginnen. Er komt nog een gevolg.

Marianne
Door

Marianne

op 13 Jun 2017

Ik heb van Baby Akpala SILK een paar prachtige vestjes gebreid voor mijn kleindochters. Heerlijk materiaal en ze kunnen hun jasjes makkelijk aantrekken omdat de wol die ik had gebreid werd op naald 3,5

Reactie plaatsen