Lievelingsdekens, dit is de Top 5 van Akkelien - Breiclub.nl
Vijf favorieten, mijn lievelingsdekens

Vorige week zondag deelde Wietske haar vijf favoriete gehaakte items met ons. Een leuk idee en ik dacht na wat mijn favorieten zijn. En omdat deze blog op 1 oktober verschijnt, vind ik het leuk om mijn vijf favoriete lievelingsdekens te laten zien. Ik laat ze zien in volgorde van dat ik ze maakte.

In 2014 haakte ik aan de eerste Cal van Jolanda en Tertia. Ik kreeg toen zin in het haken van een deken in mijn eigen tempo.

Ik koos voor een deken in de V-steek en haakte met katoen. Ik had heel veel blauwe bolletjes katoen liggen en besloot die aan te vullen met lichtblauw, twee grijstinten en allemaal paars- en rozetinten. Ik ben heel blij met het resultaat en gebruik deze deken veel: in de tijd dat een dekbed te warm is en een laken te koud, is deze deken heerlijk!

lievelingsdekens

Een heel erg leuk project om te maken vond ik mijn Zeeuwse mee-brei-deken. Ik was afwachtend toen het project startte, omdat ik het niet zo zag zitten alle losse lappen later aan elkaar te zetten.

Toen ik op Facebook een deken in één kleur zag die bovendien in één keer gebreid was, was ik verkocht. Ik paste het wel een beetje aan, mijn deken werd langwerpig, ongeveer 140 cm breed en 200 cm lang en in plaats van het Zeeuwse hart breide ik er een Fries pompeblêd in.

lievelingsdekens

 

Een deken maken is een mooi en ook groot project. En hoeveel dekens kun je hebben? Ik vond twee dekens eigenlijk wel even genoeg. Nu werd ik dit jaar oudtante en mijn nichtje wilde graag een gehaakt dekentje. Dat vond ik natuurlijk leuk om te maken en wat was ik blij dat het naar haar zin bleek te zijn, toen ik het gaf vlak na de geboorte van ons achternichtje Marly!

lievelingsdekens

 

Dit jaar maakte ik nog een babydekentje en hier ben ik zelf heel trots op. Ik heb het ontworpen voor Breiclub.nl en het patroon is inmiddels beschikbaar voor leden. Dit dekentje is gebreid met de techniek schaduwbreien. In de strepen zitten sterren verstopt.

lievelingsdekens

 

En dan nummer vijf. Dat is een deken in ontwikkeling, waar ik al lang aan werk. Het is mijn deken voor het project De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. H

et begon met allemaal bolletjes en restjes van garens die ik niet gebruikte. Ik haak een keer per maand aan in de bibliotheek in Sneek, maar ook thuis haak ik aan dit project. Inmiddels heb ik de benodigde 280 lapjes aan elkaar. Jammer genoeg heb ik nog niet de benodigde lengte en breedte, dus haak ik nog even door.

lievelingsdekens

 

Vandaag begint een nieuwe deken, de eerste patronen van de Mystery Blanket komen vandaag online! Ik ben zo benieuwd en heb er heel veel zin in. De bollen én breipennen liggen klaar, van mij mag het beginnen 😊

Hebben jullie er ook zo’n zin in?

Op mijn blog en via Instagram en Facebook kun je nog veel meer haak- en breiwerk van me zien. Uiteraard zal ik daar ook mijn ervaringen met de Mystery Blanket 2017 delen.

Blog: debreimeisjes.blogspot.nl

Facebook: @debreimeisjes

Instagram: @debreimeisjes

 

Groet,

Akkelien

 

Liefs van De Breimeisjes

surfoma
Door

surfoma

op 01 Oct 2017

goede morgen

surfoma
Door

surfoma

op 01 Oct 2017

goede morgen

surfoma
Door

surfoma

op 01 Oct 2017

ik hou van breien

surfoma
Door

surfoma

op 01 Oct 2017

ik hou van breien

surfoma66
Door

surfoma66

op 01 Oct 2017

ik hou van breien

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 01 Oct 2017

Ook goedemorgen! En ja, ik hou ook van breien :-) En haken vind ik ook heel erg leuk om te doen! Groetjes, Akkelien

Annemiek Westerman
Door

Annemiek Westerman

op 01 Oct 2017

Leuk, Akkelien. Zo krijg ik ook weer zin om een deken te breien/haken. Groetjes Annemiek

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 01 Oct 2017

Ja, toch altijd wel weer leuk, hé! Ik ben benieuwd naar je plannen, Annemiek!

Reactie plaatsen