Inspiratie opdoen - een stappenplan ... Breiclub.nl
Inspiratie opdoen - een stappenplan ...

Het ene moment zit je op de bank met je haak-/breinaald en meer inspiratie dan je aankan, op het andere moment kom je niet verder dan een opzet of zelfs nog minder en dit kan zo frustrerend zijn.

In deze blog wil ik jullie graag helpen met het opdoen van ideeën of juist het ordenen van je ideeën en projecten door mijn eigen ervaringen met jullie te delen.

Het komt niet vaak voor maar ja, mijn creatieve brein is soms gewoon niet zo creatief. Wat als ik nu toch iets wil gaan haken?

Nou hier heb ik dus een stappenplan voor verzonnen om te zorgen dat wat ik ga haken niet zomaar een bevlieging is maar ook nuttig en goed is voor een fijne dosis ontspanning.

Stap 1:

Probeer wat allerhande voorwerpen in en om het huishouden te bedenken die gehaakt kunnen worden.

inspiratie-opdoen-1

Voorbeeld: Denk aan een hoesje voor je telefoon, afstandsbedieningen of tablet, een tafelloper, Pannenlappen, Eiermutsjes, een deurstopper en het voordeel van deze projectjes is dat ze snel klaar zijn, je kunt je rest wol ervoor gebruiken en de combinaties/variaties zijn eindeloos.

Stap 2:

Internet is DE gouden graal als het gaat om opdoen van inspiratie, neem een kijkje op Pinterest en verdwaal in een doolhof van creativiteit op de talloze Facebook handwerk-groepen.

Gebruik Google en zoek met termen als haken, breien en er staat altijd wel iets tussen wat je aandacht trekt.

inspiratie-opdoen-2

Stap 3:

Het is misschien ouderwets maar ga naar de bieb of de lokale handwerkwinkel en neus eens tussen de talloze handwerk tijdschriften en boeken.

Een persoonlijke aanrader vind ik de Zoomigurumi reeks samengesteld door Joke Vermeiren, het is een boek waar zo’n 15 patronen in staan van leuke kleine knuffeltjes die in het rond gehaakt zijn ookwel Amigurumi genoemd.

Tot zover mijn stappenplan, eerlijk gezegd heb ik bij stap 3 alweer veel teveel ideeën op gedaan en omdat ik nogal chaotisch ben komt het dus vaak voor dat er meerdere projecten deels onafgerond blijven liggen.

Hoe zorg ik ervoor dat al mijn projecten overzichtelijk blijven?

Nou, ik zorg ervoor dat ik nooit meer dan 5 projecten heb lopen om het overzichtelijk te houden. Daarnaast heb ik 5 verschillende kleuren kleine tasjes (Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek tasje) en elk project stop ik dan in zo’n tasje, dit helpt om alles netjes gescheiden te houden.

Je hebt ook verschillende soorten lade kastjes en dan kun je in elke la een project opbergen, deze kun je aanschaffen bij bv. een Blokker of Xenos.

inspiratie-opdoen-4

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn blog, tot volgende week en vergeet me niet te vertellen hoe jullie je inspiratie op doen en je projecten organiseren!

Jolanda de Jong
Door

Jolanda de Jong

op 15 Apr 2019

Hoi Babette, waar kan ik het patroon vinden van de placemats van de gerstekorrel steek. Vriendelijke groet, Jolanda de Jong

Reactie plaatsen