Garen online kopen, waar moet je op letten? - Breiclub.nl
7 tips voor het online kopen van garen

Garen online kopen? We kennen het allemaal, zoveel projecten en zo weinig tijd. Daarbij komt ook dat er tijd vrij gemaakt moet worden voor het halen van garen. Online bestellen kan veel tijd schelen, het kan geld schelen door meerdere acties en in een aantal gevallen is het de volgende dag in huis.

Het enige dat hier ontbreekt is voor veel mensen het belangrijkste, namelijk het gevoel van het garen. Misschien komt er in de verre toekomst een functie dat je door je PC heen kan voelen maar vandaag hebben we dat geluk nog niet.

Dus waar moet je op letten als je online bestelt?

Garen online kopen

Garen online kopen:  7 tips

 1. Zoek en lees reviews

Het internet staat vol met reviews en zeker ook met reviews over garen. In deze reviews is bijvoorbeeld te lezen of een bepaald soort garen zacht is, goed wasbaar is en nog veel meer. Wanneer een website geen eigen reviews heeft zijn de reviews makkelijk te vinden door de naam van het garen + review erachter in te typen bij Google.

2. Zoek projecten die het bepaalde garen hebben gebruikt

Garen ziet er vaak anders uit wanneer het gehaakt/gebreid is dan wanneer het nog een bol is. Om te zien hoe een bepaald soort garen valt of hoe een bepaalde steek eruit ziet helpt het om te zoeken naar projecten die gebruik maken van het garen dat je wilt aanschaffen.

3. Ken de basis van garen

Websites geven veel informatie over het soort garen. Hieronder valt van welk materiaal het garen is gemaakt, hoe zwaar het is, hoe lang en vaak nog meer informatie.

Deze informatie is alleen handig als het door vertaald kan worden naar een realistisch beeld van hoe het garen werkt en voelt. Zelf weet ik niet al teveel van de basis van garen. Hier ga ik induiken en wanneer ik weer naar boven kom zal ik mijn gevonden schat met jullie delen.

4. Contact met de verkoper

Vragen over jou garen? Staat er niks over in de reviews? Vraag het aan de verkoper! De verkoper is vaak blij om te helpen. Onthoud wel dat een mening over bijvoorbeeld zachtheid persoonlijk is en verschilt per persoon.

5. Vraag het aan je brei/haak omgeving

Vraag aan vrienden/familie/kennissen die breien of haken. Wanneer zij hebben gewerkt met het garen dat jij wilt kopen kunnen ze advies geven of bepaalde vragen beantwoorden.

6. Ga voor eerder gebruikt garen

Blijft de spanning te hoog of het garen wel aan je verwachting voldoet? Er is niks mis met een garen bestellen die je kent en gebruikt hebt. Je weet hoe het werkt en voelt en zal dus nooit teleurgesteld zijn wanneer je de verpakking open maakt.

7. Vergelijk de kleur op verschillende websites

Websites maken vaak zelf foto’s van het garen. Dit zorgt ervoor dat op elke website het garen een andere kleur kan hebben door belichting. Vergelijk de kleuren, de meest voorkomende variant zal de echte kleur zijn.

Heb jij nog tips voor het online bestellen van garen?

 

Marianne
Door

Marianne

op 25 Mar 2016

Ik wilde weer eens gaan haken maar had geen katoen meer en waar ik het vroeger meestal kocht zag ik dat niet meer. Wat bij mij in het dorp wel was waren wolwinkeltjes maar die waren net op de dagen open of gedeeltelijk open als ik moest werken. Ik ben toen online gaan zoeken en heb daar wel 3 online winkels gevonden die prima service leverden zo bestel ik bij de ene nog steeds graag wol en katoen. Het is soms een gok maar ben steeds prima geholpen.

Gert
Door

Gert

op 28 Mar 2016

De voornaamste vaag bij het aankopen van wol is voor mij, of ik (desnoods alles) zonder veel problemen kan terugzenden. Het kan best dat de wol echt wel tegenvalt. Mijn kleinkinderen kunnen bv. niet tegen wol, en niet elke katoen is even leuk om mee te breien. Sommigen zijn veel beter voor haakwerk en niet zacht genoeg voor breiwerkjes met kabels, of andere patronen.

Reactie plaatsen