Dik garen gebruiken is helemaal hip! - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Trend spotten: breien met dik garen

Zelf zie ik het vaak voorbij komen: projecten met dik garen. Het is helemaal hip! Online komt het veel terug maar ook in het straatbeeld. Daarom heb ik mij verdiept in deze trend.

Waarom is het zo populair onder de makers en de dragers?

Het breit snel

Dik garen en grote naalden staan gelijk aan grote steken. Dit zorgt ervoor dat wat voor project dan ook snel klaar is. Zelfs grote dekens.

dik garen

 

Experimenteer met verschillende materialen

Met garen werken is natuurlijk helemaal goed, maar soms is het leuk om wat anders te proberen en uit het comfort zone te stappen. Denk bijvoorbeeld aan touw. Zo heeft iemand die ik ken een hele dikke sjaal gebreid door lakens in hele dikke stroken te knippen. Ook eigen garen maken met oude lakens? Lees dan het blog van Laura!

Helemaal hip!

Het straatbeeld bestaat al een aantal jaren uit oversized kleren. Het heeft een schattige en comfortabele uitstraling en gecombineerd met leer maakt het een stuk stoerder. Dik garen past helemaal in de oversized trend.

Breien met je armen

Ja, je leest het goed: Breien met je armen. Dikke naalden zijn soms moeilijk te vinden en prijzig. Om deze problemen uit de weg te gaan kan er met je armen gebreid worden. Zie een uitlegvideo over arm breien in het Nederlands.

Simpele steken hebben een fantastische structuur

Reusachtig breien is ideaal voor beginnende breiers omdat simpele steken een fantastisch structuur krijgen. Dit komt omdat de steek als het ware uitvergroot wordt. En uiteindelijk is het niet het patroon dat de aandacht trekt maar de grote!

dik garen

 

Dik garen, een te grote stap?

Het komt vaak terug dat niet iedereen de stap durft te nemen. Het kopen van groot garen kan aan de prijzige kant zijn of ze zijn gewend met smalle naalden te breien.

Durf je niet meteen dikke garen te kopen? Pak dan meerdere garen tegelijk. Op deze manier kan er met 2 draden voor 4 mm gebreid worden op een naald van 8 mm en zo verder.

Armbreien met “normaal” garen? Zie de uitleg video van Craftmama voor een col sjaal.

Over de schrijver
Mijn naam is Merel Peters en ik ben een 23 jarige communicatie studente. Als kind zijnde was ik al graag bezig met mijn handen en deed ik onder andere figuurzagen, boetseren en naaien. Toen ik 9 jaar oud was hebben mijn moeder en oma mij leren breien en was het liefde op de eerste steek. Ik had niet altijd tijd om te breien maar sinds ik van de middelbare school af ben heb ik mijn passie weer terug gevonden. Het liefst brei ik (deels) zelfgemaakte patronen onder het genot van een van de tv series die ik kijk, een andere liefde van mij. Nu kan ik alleen breien maar leren haken staat boven aan mijn to-do list! Wanneer dit gebeurd zal ik zeker schrijven over de wijze lessen die dan voorbij komen.
Kb
Door

Kb

op 3 December 2016

Waar kun je zulke grote garen kopen?

Eva
Door

Eva

op 11 December 2016

Ben ook benieuwd waar je die super dikke garen kunt kopen

Reactie plaatsen