De kleuren van Engelse Drop
De kleuren van Engelse Drop

Laatst was ik te gast in de prachtige handwerkwinkel die Bleiswijk rijk is. Crea Irene – ooit begonnen in een kamer aan de Hoefweg, nu uitgegroeid tot een prachtig creatief handwerkpunt in ons mooie dorp. Na de zomervakantie zal er ongetwijfeld een review verschijnen over deze prachtige winkel.

Foto: ©Crea Irene. Op de foto: van links naar rechts: Irene, Hans en Debbie.

Ik was daar samen met Janine Camijn van Yipee Yarn, omdat zij in opdracht Roze Koekgaren heeft geverfd. Ik fungeerde als tussenpersoon tussen Hans van der Molen  – de eigenaar – en Janine, want soms is het hebben van connecties best handig, als je wat speciaals in je winkel wil hebben.

Dus op een zaterdagmiddag stapten Janine en ik binnen, en al snel raakten we met Debbie en Hans aan de praat. Kopje koffie erbij – en een gezellig uurtje vloog voorbij.

Debbie werkt als vaste kracht bij Crea Irene, en zij is verantwoordelijk voor de vele haakvoorbeelden die er in de winkel te vinden zijn. Ze geeft ook les – na de zomervakantie starten er weer diverse lessen, waarbij je voor een klein bedrag per maand heel netjes leert breien of haken.

Goed: terug naar de Engelse drop. Als gevolg van de Roze Koeken kwam Debbie op het idee om garens te laten verven in de kleuren van de Engelse dropjes.

Dat blijkt een goede uitdaging – en ook al is het nog niet specifiek brei- of haak gerelateerd, het verven van garens met de hand is niet altijd even gemakkelijk. Hierdoor is iedere streng echt uniek.

Vooral als je bezig moet met zwart – en als aangrenzende kleur wit – dan moet je echt alert zijn, dat het niet te ver doorloopt, want dan is het effect weg. Garens verven blijkt toch een kunst – een vak apart.

Of het gaat lukken om sokkengarens te verven in Engelse drop kleuren?  Ik houd je nog even in spanning, maar de eerste strengen hangen buiten te drogen. Een foto zal volgen!

Fotorechten: A selection of Liquorice Allsorts in a glass bowl. 27 February 2017, 00:44:06, Own work, David Edgar, bron Wikipedia

De Sokkenkalzomer van 2018

De nieuwe sok:

Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb  je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.

In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.

De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 10 Aug 2018

Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van dit verf-experiment! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen