Zomersokkenkal: De sokken van Alexandra – deel 3
Zomersokkenkal: De sokken van Alexandra – deel 3

Zomersokkenkal: De sokken van Alexandra – deel 3

Zoals u in een eerder blog hebt kunnen lezen, gaan we in de komende maanden een aantal paren sokken breien. Pakketjes zijn te vinden in de webshop van Chefwol.nl  Klik door op het plaatje om de kleuren te kunnen zien.

De verdeling zal als volgt zijn:

Deel 1: 20 juli

Deel 2: 27 juli

Deel 3: (aanpassingen) 3 augustus

Waar komen de patronen te staan?

Op het blog van Chefwol.nl   en op het blog van  Breiclub.nl

Deel 3: Aanpassingen

Als u met eigen garen aan de gang bent gegaan met dit patroon, zou het best kunnen, dat u de sok anders wilt maken, dan de sneakersokken uit ons patroon.

U zou dan kunnen kiezen om:

1: Het rolboordje te vervangen door een gewoon boord. Brei in dat geval minimaal  10 toeren in 2 recht, 2 averecht, in de bijkleur.

Vervolg met 2 naalden recht in de hoofdkleur.

2: Het patroon door laten lopen in het been:

Als je dus veel garen van de hoofdkleur tot je beschikking hebt, kun je het beendeel ook langer maken. Het is dan mooi om de kabel hierin door te laten lopen.

Hiervoor geldt:

Rechtersok: Markeer de eerste 16 steken voor de bovenvoet voor het kabelpatroon. De overige steken worden recht gebreid.

Linkersok: markeer de laatste 16 steken voor de bovenvoet voor het kabelpatroon. De andere steken worden recht gebreid.

Toer 1-4:

4 averecht, 8 recht, 4 averecht

Toer 5:

4 averecht, [2 steken op kabelnaald voor het werk, 2 recht, brei de steken van de kabelnaald recht], [2 steken op kabelnaald achter het werk, 2 recht, brei de steken van de kabelnaald recht], 4 averecht.

Toer 6-8: Gelijk aan toer 1-4

Houd dan wel in de gaten, dat dit patroon moet doorlopen tijdens het breien van de spie, om dan door te kunnen lopen in de voet. Noteer de ronde, waar je stopt als je gaat beginnen aan de hielflap, en vervolg dan op het moment dat je de spie gaat breien.

Heel veel plezier – en laat gerust uw resultaten zien in de Chefwol.nl haken en breien groep, op Facebook.

 

De nieuwe sok:

Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb  je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.

In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.

De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.

Op Breiclub.nl komt vanaf die datum ander content van mijn hand.

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down