Fun! Een zomerse sjaal breien - Breiclub.nl
Fun! Een zomerse sjaal breien

Fun! Een leuke zomerse sjaal breien! Het mooie weer komt eraan dus een sjaal draag je niet meer zo veel meer misschien. Maar, met dit garen kan je ook een leuke zomerse sjaal breien voor in de koele zomeravonden.

Hier in het voorbeeld gebruik ik de winterkleur. Nu ben ik nog bezig met de vrolijke zomerkleur, aan het eind van dit blog staat een foto daarvan. Voor deze leuke sjaal heb je maar één bol wol nodig. Ga jij deze zomerse sjaal breien samen met mij?

De zomerse sjaal breien met leuk garen!

Het is het funny garen van de Action. Dit is niet zo maar een bol wol. Je zit het eigenlijk al als je de bol in je handen hebt. Het lijkt een dunne brede draad te zijn. Wanneer je dit garen voor het eerst ziet dan vraag je je gelijk af hoe ga ik hier mee beginnen?

Dit zal ik jullie uitleggen. De breipennen die je gebruikt maakt niet uit, het belangrijkste is dat de pennen makkelijk door de gaatjes heen gaan. Zelf gebruik ik breipennen van 6 mm.

Wanneer je dit garen afrolt zie je dat je het een beetje uit elkaar moet trekken. Hierdoor zie je gaatjes die in dit garen verwerkt zijn. Het breidt heel anders dan met een gewone bol wol.

zomerse sjaal breien

De bovenkant van de draad ligt op de foto ook aan de bovenkant. Met de glitterrand of brede onderrand van het garen doe je niets.

zomerse sjaal breien

Eerst leg je een knoopje aan het begin van de draad, omdat ik de uiteindes aan elkaar heb gemaakt zie je dat knoop je niet meer terug. Maar ik denk wanneer je dit niet doet dat je ook de knoopjes niet ziet zitten, omdat de rest van het garen er omheen valt.

zomerse sjaal breien

Nu gaan we echt beginnen om deze zomerse sjaal te breien. Vanaf het knoopje sla je het eerste gaatje over en steek je de breinaald in, in het tweede gaatje vanaf het knoopje. Steek de naald in van voor naar achter. Sla nu een gaatje over en steek weer in, in het 4de gaatje vanaf het begin. Sla er weer één over en steek in, totdat je 7 steken op de naald hebt staan, zoals op de bovenstaande foto.

zomerse sjaal breien

Houdt deze naald nu in de linkerhand en steek met de andere naald in zoals je gewend bent met het breien. Je slaat nu weer één gaatje over en het volgende gaatje sla je om. Dan haal je af zoals je gewend bent.

Je gaat nu eigenlijk steeds hetzelfde verder: één gaatje overslaan en in het tweede gaatje insteken.

zomerse sjaal breien

Halverwege de zomerse sjaal breien ziet het er ongeveer zo uit:

zomerse sjaal breien

Veel succes!

Hebben jullie ook leuke ideeën om een zomerse sjaal te breien?

valérie vandenbussche
Door

valérie vandenbussche

op 05 Nov 2022

Hey, zou dit soort garen nog te verkrijgen zijn in België of Nederland? Dank je wel voor de info. Valérie

Reactie plaatsen