Storm of Life – de uitreiking van de toilettasjes
Storm of Life – de uitreiking van de toilettasjes

Weet je nog? Vorig jaar, vlak voor kerst deed de Stichting Storm of Life uit Berkel en Rodenrijs een oproep. Zij steunen een project in Kenia, waarbij kinderen worden opgevangen, onderwezen en geleerd hoe ze zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij kunnen functioneren.

De vraag voor hulp, in het afgelopen jaar was voor toilettasjes, met daarin onder meer zeep, tandenborstel, tandpasta en wasdoekjes. De wasdoekjes moesten van katoen zijn, mochten gebreid of gehaakt… en er zijn er heel veel ingestuurd!

John en Getrude zorgen met hun team voor meer dan 120 kinderen. Met steun vanuit Nederland is er een watervoorziening aangelegd, zijn er toiletten en klaslokalen voor de kinderen gerealiseerd, en is er zelfs een ICT ruimte gekomen, waarbij er opleiding gegeven wordt in de basis computerprogramma’s.

Ook is hun doel om zelfvoorzienend te worden – ze planten en zaaien zelf granen en groentes, waar ze  dus niet alleen de kinderen mee kunnen voeden, maar ook zelfs nog een deel kunnen verkopen. Dit jaar is er regen gevallen, waardoor onder meer de maisoogst en de rijstoogst goed zijn gegaan. Maar ook de eetbare pompoenen, zoals courgettes blijken daar goed te groeien, en een nieuwe bron van vitamines voor de kinderen daar.

Ook wordt er vanuit Nederland gezorgd, dat er voldoende materialen komen op hygiënisch vlak. Onder meer met behulp van Chefwol.nl, Breiclub.nl en heel veel lieve mensen zijn er dus wasdoekjes gebreid en gehaakt, die in de toilettasjes voor de kinderen werden gestopt. Doekjes die kwamen onder meer uit Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland. Ook kwamen er diverse donaties van lezers, die dit project financieel een steuntje meegaven.

Bart en Marga Kuijer, die vanuit Nederland de stichting steunen en beheren,  hebben die hoogst persoonlijk in februari 2018 bezorgd. De foto spreekt boekdelen – namens alle kinderen van Storm of Life willen wij de mensen die meegeholpen hebben aan dit project, door wasdoekjes in te sturen heel erg bedanken!

Wilt u meer lezen?

http://www.stormoflife.com/

https://www.facebook.com/stormoflifeNL/

Fotorechten: Stichting Storm of Life, via Facebook. © 2018

Ayla
Door

Ayla

op 31 Aug 2018

Heel erg leuk en aardig. Misschien dit jaar weer? liefs

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 01 Sep 2018

Het was leuk om een kleine "breidrage" te leveren. En gaaf om te zien hoe dat dan verder gaat en hoeveel je met elkaar kunt doen!

Reactie plaatsen