Muis Jantje
Alles over haken
Redactie Breiclub
Alles over haken
2 min
15

Muis Jantje

2 min
15

Muis Jantje zijn muisjes die gehaakt worden voor oudere mensen met Alzheimer/Dementie. Het idee is ontstaan toen de oma van de bedenker Alzheimer kreeg. De bedenker haakte voor haar oma een muisje, waar ze veel aan heeft gehad. Zo is het idee hiervoor ontstaan.

Het is de bedoeling dat de muisjes volgens het voorgeschreven patroon worden gehaakt. Er is ook een materialenlijst waar je je aan moet houden.

De muisjes mag je niet verkopen, je haakt ze als vrijwilliger voor oude demente mensen.

Muis Jantje

Ze worden van 100 % katoen gemaakt, gevuld met een panty met binnenvulling, zodat het veilig is als mensen het in de mond stoppen. Ze kunnen op 60 graden worden gewassen, ze mogen niet in de droger.

Er worden steeds meer verzorgingshuizen aangesloten bij dit project. Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger om mee te haken, geld doneren mag ook altijd.

Muis Jantje

De site Mooi Zelfgemaakt  steunt dit project door gratis vulling te geven bij het juiste garen, zoals Ria van Lammy Yarns, Catania van Schachenmayr en Limone van Schoeller en Stahl.

Mooi Zelfgemaakt geeft ook gratis workshops als je moeite met het patroon hebt.

Het is mogelijk om mini muisjes te haken voor aan sleutelhangers, die mogen wel verkocht worden om weer nieuw garen aan te kunnen schaffen. Een sleutelhanger kunt u verkopen voor 4,00 per stuk.

Er is een speciale facebookpagina voor Muis Jantje. Daar is ook het patroon voor het muisje te vinden. De jantjes kunnen opgestuurd worden naar een verzamelpunt, daar worden ze gewassen en gekeurd. Als een muisje goed is gekeurd word het naar een verzorgingstehuis gestuurd die aangesloten is.

Muis Jantje

Wat zijn er toch mooie iniatieven  met haken of breien. En daar hoort deze stichting zeker ook bij. Het is toch mooi dat iemand blij wordt van iets wat jij gehaakt of gebreid hebt. Door deze stichting kunnen veel dementerende ouderen toch nog ergens vrolijk van worden, en zich niet meer zo eenzaam voelen.

Muis Jantje

Ik zou zeggen ga eens een kijkje nemen op hun facebookpagina het is de moeite waard.

Tot volgende week.

Groetjes Belinda

Reacties
Categorieën