Page content

Muis Jantje

article content

Muis Jantje

Muis Jantje zijn muisjes die gehaakt worden voor oudere mensen met Alzheimer/Dementie. Het idee is ontstaan toen de oma van de bedenker Alzheimer kreeg. De bedenker haakte voor haar oma een muisje, waar ze veel aan heeft gehad. Zo is het idee hiervoor ontstaan.

Het is de bedoeling dat de muisjes volgens het voorgeschreven patroon worden gehaakt. Er is ook een materialenlijst waar je je aan moet houden.

De muisjes mag je niet verkopen, je haakt ze als vrijwilliger voor oude demente mensen.

Muis Jantje

Ze worden van 100 % katoen gemaakt, gevuld met een panty met binnenvulling, zodat het veilig is als mensen het in de mond stoppen. Ze kunnen op 60 graden worden gewassen, ze mogen niet in de droger.

Er worden steeds meer verzorgingshuizen aangesloten bij dit project. Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger om mee te haken, geld doneren mag ook altijd.

Muis Jantje

De site Mooi Zelfgemaakt  steunt dit project door gratis vulling te geven bij het juiste garen, zoals Ria van Lammy Yarns, Catania van Schachenmayr en Limone van Schoeller en Stahl.

Mooi Zelfgemaakt geeft ook gratis workshops als je moeite met het patroon hebt.

Het is mogelijk om mini muisjes te haken voor aan sleutelhangers, die mogen wel verkocht worden om weer nieuw garen aan te kunnen schaffen. Een sleutelhanger kunt u verkopen voor 4,00 per stuk.

Er is een speciale facebookpagina voor Muis Jantje. Daar is ook het patroon voor het muisje te vinden. De jantjes kunnen opgestuurd worden naar een verzamelpunt, daar worden ze gewassen en gekeurd. Als een muisje goed is gekeurd word het naar een verzorgingstehuis gestuurd die aangesloten is.

Muis Jantje

Wat zijn er toch mooie iniatieven  met haken of breien. En daar hoort deze stichting zeker ook bij. Het is toch mooi dat iemand blij wordt van iets wat jij gehaakt of gebreid hebt. Door deze stichting kunnen veel dementerende ouderen toch nog ergens vrolijk van worden, en zich niet meer zo eenzaam voelen.

Muis Jantje

Ik zou zeggen ga eens een kijkje nemen op hun facebookpagina het is de moeite waard.

Tot volgende week.

Groetjes Belinda

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

14 reacties op “Muis Jantje


Door Yvonne op 15 februari 2017

Hallo Belinda, super goed idee en nog leuk om te doen ook. Ik ga er van de week mee aan de slag! Groetjes


Door bea van Dijk Andree op 15 februari 2017

klasse en ik doe graag mee


Door Anne Mourik op 15 februari 2017

Ik wil graag meedoen en misschien een workshop volgen omdat ik al heel lang niet met een patroon gehaakt heb. Hoe geef ik me waar op?Door Irma op 15 februari 2017

Hallo ik zou graag het patroon willen om de muisjes te maken en de mini muizen


Door Dita op 19 februari 2017

Wat een leuk idee! Graag zou ik het patroon van het muisje krijgen zodat ik mee kan doen met dit project.


Door Lena Franken op 19 februari 2017

Wat een mooi doel wil graag mee doen
Hoe kan ik aan het patroon komen


Door viviane op 19 februari 2017

ik zit niet op facebook …..kan je anders het âtroontje op andere manier doorsturen ??? dankjewel


Door Klaasje op 20 februari 2017

mooi initiatief!! Vraagje: waarom wordt muis Jantje in plastic verpakt? ik dacht dat we met z’n allen het plasticverbruik willen terugbrengen.


Door Greet op 20 februari 2017

Ik vind het ook een heel goed initiatief. Uit ervaring met mijn moeder weet ik dat demente mensen het prettig vinden om wat in hun handen te hebben om mee te kunnen “friemelen”. Zo heb ik destijds (mijn moeder is inmiddels overleden) een schort voor haar gemaakt waar ik allerlei dingen op gemaakt had waar ze wat mee kon doen. Nu ben ik al met mijn tweede muisje Jan bezig en er zullen er nog vele volgen, hoop ik.Door Greet ten Have op 25 februari 2017

Begin van deze week heb ik een “proef” muis Jantje opgestuurd naar Lemmer met mijn adresgegevens erbij, maar ben mijn e-mailadres vergeten te vermelden. Nu weet ik niet hoe ik bericht krijg of hij is goedgekeurd, vandaar deze mail.


Door Linda op 1 november 2017

Leuk initiatief maar ik heb geen Facebook.
Hoe kan ik aan je patroon komen?


Door Linda op 1 november 2017

Linda, leuk patroon. Geweldig initiatief.
Maar ik heb helaas geen Facebook.
Op welke manier kan ik het patroon ontvangen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.