Schildje: STOP kindermishandeling - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

In mijn zoektocht naar een nieuw onderwerp voor mijn blog kwam ik de facebookpagina Schildje: STOP kindermishandeling tegen. Ik vind het altijd interessant om over goede doelen te schrijven, zodat ze meer aandacht krijgen voor hun doel. En kinderen verdienen zeker de aandacht.

Om kindermishandeling bespreekbaar te maken worden er schildpadjes gehaakt. Door met deze schildpadjes te werken met kinderen wordt het wat makkelijker om te bespreken met de kinderen.

De gehaakte schildjes worden na de themaweek uitgedeeld aan kinderen die met deze methode hebben gewerkt. Daarna blijven de schildjes in de klas zodat als een kindje ergens mee zit het schildje kan pakken en aan de juf/ meester kan laten weten dat het ergens mee zit.

Schildje

Hoe werkt dit project:

–          Je werkt vrijwillig en zonder vergoeding hieraan mee

–          Je koopt zelf de benodigdheden

–          Je stuurt de schildjes op en de ambassadeurs zorgen dat ze worden verspreid onder de organisaties en kinderen

–          Het patroon mag je alleen gebruiken voor dit project, het mag niet gekopieerd of verspreid worden voor commerciële doeleinden

Schildje

Als je het patroon wilt ontvangen of meer informatie wilt over dit mooie project, dan kun je via hun facebookpagina een privebericht sturen, of een email sturen naar contact@spelenzorg.nl

Inmiddels haken er al ruim 180 mensen mee. Dat is heel belangrijk zodat het probleem bespreekbaar wordt, want kinderen verdienen een veilige jeugd. De shop Creahandjes  is een inzamelpunt voor de schildjes en gaat ook complete pakketjes verkopen om de schildjes te haken. Zo ook Happy-Wool.

Schildje

“Ik ben Schildje en ‘k verdwijn, in ’t holletje onder mijn schild, want ik heb pijn. Laat mij maar zijn, tot mijn verdriet wat is gestild”.

Schildje

Dit was het weer voor deze week, veel haakplezier allemaal .

Groetjes Belinda

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 20 October 2017

Oei, dat is wel heftig, ja. Een mooi initiatief. Veel succes en mooi dat je er aandacht aan geeft. Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen