Op vakantie, gaat je breiwerk mee? - Breiclub.nl
Op vakantie, gaat je breiwerk mee?

Wat gaat er mee in de koffer?

Week 26: de eerste helft 2015 zit er bijna op: het jaar kan “door midden geknipt” worden.

Dit is ook het moment dat langzaamaan de vakanties beginnen. Ver weg naar tropische oorden, lekker in eigen land of iets daar tussen in. Afhankelijk van waar je naar toe gaat, wordt de koffer ingepakt. Blijf je in Nederland, dan toch nog een extra lange broek mee (beter mee dan om verlegen). Ga je naar tropische oorden, dan kan er best nog een bikini of een topje extra mee.

Is er dan nog ruimte in de koffer om een breiwerk of een haakproject mee te nemen op vakantie? En wat neem je dan mee?

Breiwerk mee op vakantie

Als ik op vakantie ga, ga ik niet zonder breiwerk. In theorie kan het zijn dat het er niet van komt, maar het gaat absoluut mee.

diddy bag 2Niet ieder project is wat mij betreft geschikt om mee te nemen op vakantie. Een project is geschikt wanneer het niet te veel verschillende kleuren en verschillende draden heeft, het moet een beetje overzichtelijk zijn. Liefst een beetje recht toe recht aan, zodat ik het op ieder moment aan de kant kan leggen. Zo kan het breiwerk makkelijk overal mee naar toe.

Het project dat mee gaat op vakantie wordt, ruim van tevoren, zorgvuldig uitgezocht. Als het moment het toelaat, vind ik het leuk om op vakantie een nieuw project te beginnen. Meestal is het een project dat al op de naalden staat: dat moet tenslotte ook af. Kwestie van beheersing ;-)

En dan zorgvuldig nagaan of ik niets vergeten ben!! Natuurlijk de juiste breinaalden, het benodigde garen en eventueel een patroon. Een schaartje en een centimeter ben ik al een paar keer vergeten, dat gebeurt me niet nog een keer. Eventueel een borduurnaald, om een en ander aan elkaar te zetten. Alles bij elkaar in een handige tas en breitechnisch kunnen we gaan!!

En wat doe jij?

Als je op vakantie gaat, laat je het breien en haken dan even voor wat het is? Om weer verder te gaan als je terug komt van vakantie?

Of gaat er altijd een project mee in de koffer? En waar moet dat project dan aan voldoen?

INGRID CAUWELS
Door

INGRID CAUWELS

op 28 Jun 2015

Ik kan helaas nooit op vakantie omdat we nog de zorg hebben voor onze moeders 87 en 85 jaar oud ... dus geniet ik de hele zomer verder van mijn breiwerkjes :)

Reactie plaatsen