Mag je haaknaald mee in het vliegtuig? - Breiclub.nl
Mag je haaknaald mee in het vliegtuig?

Lekker vakantie! Wat neem je mee? Je kleding natuurlijk die je nodig hebt voor de vakantie, maar er gaan ook vaak boeken en spelletjes mee. Nu is de kans groot als je een paar uur moet vliegen naar je vakantiebestemming dat je graag iets wilt haken of breien. Nu rest de vraag of je je haaknaalden en je breipennen wel of niet mag meenemen in de handbagage van het vliegtuig?

Zelf kom ik net van vakantie terug en ben ik dat natuurlijk gaan uitzoeken voordat ik op vakantie ging. Ik stuitte meteen op de site van Echtstudio (http://www.echtstudio.nl/blog/2013/05/ik-ga-op-vakantie-en-neem-mee.html), zij hebben gebeld met Schiphol en daar geven ze aan dat een haaknaald onder een scherp voorwerp valt, waardoor het door de Security in beslag genomen kan worden bij de tassencontrole van de handbagage. Als de beveiliging de haaknaald ontdekt, kunnen zij de haaknaald innemen.

Nu ben ik ook verder gaan zoeken naar andere sites en lees ook veel dat er een houten of kunststof haaknaald meegenomen wordt in de handbagage, maar ook dat er haaknaalden in een bol wol of in een brillenkoker worden meegenomen.

Mag je haaknaald mee in het vliegtuig

Bij het zoeken kwam ik ook op de site van KLM

Puntige/scherpe wapens & voorwerpen

Het is niet toegestaan om puntige of scherpe voorwerpen, waarmee letsel kan worden toegebracht, mee te nemen in uw handbagage. Hieronder vallen, heb het even uitgelicht:

* Naalden voor hobbydoeleinden en haaknaalden van metaal of een ander materiaal dat sterk genoeg is om als wapen te worden gebruikt

* Scharen met bladen die langer zijn dan 6 cm

Overal lees je ook dat je het beste je goede haalnaalden in je koffer kan meenemen, in de ruimbagage en niet in de handbagage. Veel mensen schaffen goedkope haaknaald(en) aan, die ze meenemen in de handbagage, want als de Security deze eruit haalt dan is het minder erg 😉
Mag je haaknaald mee in het vliegtuig
Conclusie: Gewoon proberen en een extra haaknaald in de koffer (ruimbagage) stoppen!

Zelf heb ik deze vakantie de haaknaald in de koffer gestopt, had geen tijd om een nieuwe te kopen en wilde deze fijne haaknaald niet kwijt!

Hoe denken jullie over haken en vakantie?

Nog een extra tip!

We hebben laatst ook een gezellig interview gehad met Leonie Sazias, waarin zij vertelt hoe zij haar breinaalden meeneemt op vakantie. Bekijk haar antwoord hieronder:

'm(i)e'
Door

'm(i)e'

op 02 Apr 2015

euh, ik versta niet wat ze zegt .... Oeps ... ;)

Monica
Door

Monica

op 23 Feb 2016

Dat had ik ook, ik heb wel 3x moeten luisteren. Volgens mij zegt ze: " Zet t op een rondbreinaald dan mag t wel"

Els Bomhof
Door

Els Bomhof

op 06 Apr 2015

Hoi, met plastic haaknaalden in handbagage kom je gewoon door douane heen op heel veel vliegvelden.

Reactie plaatsen