De Mollie Makes Handmade Awards 2014 - Breiclub.nl
Blogger op locatie: De Mollie Makes Handmade Awards 2014!

Blogger op locatie: De Mollie Makes Handmade Awards 2014!

Blogger op locatie: De Mollie Makes Handmade Awards 2014! Kennen jullie het tijdschrift Mollie Makes al? Het is van oorsprong een Engels tijdschrift, maar in Nederlandse winkels ligt ook de Nederlandse versie in de schappen.

Het is mijn persoonlijke favoriet als het op handwerk-tijdschriften aankomt!

Ik heb meegedaan aan de Mollie Makes Handmade Awards en ik heb gewonnen! Ik vertel je er graag meer over vandaag.

Mollie Makes Handmade Awards 2014 (Londen)

Begin juni vonden de Handmade Awards plaats, een leuk nieuw initiatief van de Mollie Makes. Er wordt gezocht naar nieuw handwerktalent, die in de finale van de wedstrijd leuke prijzen kunnen winnen, zoals een abonnement op het tijdschrift of professionele begeleiding bij het opzetten van je eigen handwerkbedrijfje.

‘Leuk!’ Dacht ik, dus ik deed ook mee. Een paar weken geleden kreeg ik tot mijn verbazing een emailtje dat ik door was naar de finale! Wat een verrassing was dat, zeker omdat ze mij de week erop in Londen verwachtten!

Mollie Makes Handmade Awards 1

Op naar Londen!

Ik twijfelde nog even of ik zou gaan, maar ik besefte me snel dat ik zo’n leuke kans nooit meer zou krijgen. Ik zou namelijk alle juryleden ontmoeten (allemaal erg belangrijke mensen in de handwerk-wereld), en ook het team van de Engelse Mollie Makes!

Ik koos mijn gehaakte vogeltjes (zie hierboven) uit om te presenteren, en ging op weg! Op de dag zelf, 11 juni, ontmoette ik alle andere 24 finalisten.

Er waren 5 categorieën met elk 5 finalisten, dus het was een gezellige boel! Iedereen was zó getalenteerd en creatief, het was erg leuk om elkaar te leren kennen.

Mollie Makes Handmade Awards 1

Eén voor één gingen we naar de juryleden, die in een aparte kamer zaten. Ze vroegen onder andere wie ik was en wat het verhaal was achter mijn vogeltjes.

Verder hadden ze nog veel vragen over hoe ik de vogeltjes wil promoten en wat de volgende stap was voor mijn bedrijfje. Ze gaven me allemaal zo’n goed advies! Een van de tips was bijvoorbeeld om een mobiel te maken met mijn vogeltjes, voor in een kinderkamer.

Mollie Makes Handmade Awards 1

En toen maar wachten..

Nadat ik terugkwam van mijn kwartiertje bij de juryleden was het wachten geblazen! De dag begon om 10 uur ’s ochtends, en het jureren zou tot 5 uur duren.

Dat zijn dus 7 uren om lekker te kletsen, thee te drinken en wat te breien met elkaar. Het was zo gezellig! Steeds na een kwartier kwam er weer iemand uit de jurykamer, die we dan enthousiast vroegen hoe het was gegaan.

Om half 6 was het eindelijk zover: de juryleden hadden de winnaar gekozen van elk van de 5 categorieën. Iedereen kreeg alvast een glaasje bubbels in de hand, en de juryleden maakten zich klaar om de awards uit te reiken.

Hierboven zie je links Katherine Raderecht van Future Publishing, de uitgeverij van Mollie Makes, en rechts Lara Watson, de hoofdredactrice van Mollie Makes.

Mollie Makes Handmade Awards 1

Ze begonnen met het uitreiken van de award binnen de Youth categorie, waar ikzelf aan meedeed. Tot mijn uiterste verbazing riepen ze ook nog eens mijn naam!! Ik had gewonnen!

Helemaal overdonderd liep ik naar voren om de award in ontvangst te nemen, wat een geluk! De winnaressen van de andere categorieën hebben het ook echt allemaal verdiend met hun mooie werken en initiatieven. Hier vind je meer over de andere winnaars en zie je meer foto’s van de dag zelf.

Wat heb ik gewonnen?

En wat heb ik nou gewonnen, zullen jullie je wel afvragen? Ik heb een abonnement gewonnen op de Mollie Makes en kom binnenkort ook zelf in het tijdschrift! Ook krijg ik professionele begeleiding bij het verbeteren van mijn bedrijfje/blog Crafty Queens.

Maar misschien is het leukste nog wel dat ik er zo veel creatieve vriendinnen bij heb sinds die dag! Als laatste nog een leuk filmpje van de dag zelf, zo kun je de sfeer een beetje proeven!

Heb jij er wel eens aan gedacht om van je brei- of haakhobby je werk te maken?

Mysterblanket_640x150_2015

jos
Door

jos

op 30 Jun 2014

Wat bijzonder om mee te maken en van harte gefeliciteerd met je prijs!

Corrie
Door

Corrie

op 27 May 2015

Wauwww, wat te gek zeg Carmen, Hartelijk Gefeliciteerd met je Award. Ik denk zo maar dat we nog veel van je gaan horen, zien en lezen. Heel veel succes met alles

Reactie plaatsen