Workshop bag in one night, eenvoudig project -schitterend eindresultaat - Breiclub.nl
Workshop bag in one night

26-09-2017 was het dan eindelijk zover! Mijn workshop Bag in one night kon eindelijk beginnen.

Al maanden keek ik uit naar deze workshop. Dat kwam vooral door de volgende tekst: Je gaat aan de slag met Grosso van Borgo de Pazzi en haaknaald 30 mm.

Deze tas haak je in één avond, het is een vrij eenvoudig project maar het eindresultaat is echt schitterend.

Wel is het noodzakelijk dat je een beetje haak ervaring hebt en dat je weet wat bijvoorbeeld een magische ring is.

Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen,

– 3 strengen Grosso 600 gr. (keuze uit diverse kleuren)

– 1 paar tashengsels

– en wat klein spul

Het leukste wat me opviel was haaknaald 30 mm. 30 MM! Dat is nog dubbel zo groot als mijn project van de muts. Ook is het gebruik van lontwol voor mij helemaal nieuw, dus ben ik ook erg benieuwd naar hoe dat garen zich laat verwerken.

De workshop vindt plaats in Atelier la Vivere te Zoetermeer. We starten precies op tijd met het uitkiezen van het garen. Dit duurde alleen iets langer bij mij en mijn collega, we waren nogal onder de indruk van alle mooie kleuren dat we niet zo goed konden kiezen.

Workshop bag

Na 20 minuten hadden we eindelijk gekozen met welke kleur we aan de slag zouden gaan. We krijgen korte uitleg en kunnen direct beginnen.

Workshop bag

Het begin vinden bij een streng lontwol was nogal moeizaam (zie op de foto mijn collega). Het touwtje moest echt doorgeknipt zodat je er mee aan de slag kon gaan. Meerdere keren vond het schaap dat ik blijkbaar niet zo goed mijn best deed en raakte mijn streng lichtelijk in de knoop. Na wat hulp was hij gelukkig ook zo weer uit elkaar.

Workshop bag

Het beginnen met een magische ring met zulk dik garen moet om je pols in plaats van je vinger. Met een handig trucje kreeg ik dat dus ook zo voor elkaar.

Workshop bag

Na een tijdje wat te hebben gehaakt gaat het mij persoonlijk best redelijk goed af. Ik heb de slag aardig te pakken en kan snel meters maken. Het is wel wat armspier-trainen, maar ja dan worden die kipfiletjes ook weer weggewerkt.

Workshop bag

Na nog een uurtje doorhaken is mijn tas klaar. Nu mooi de hengels aannaaien (wat best nogal een klusje is), en dan is het tijd voor het kiezen van het “kleine spul”.

Workshop bag

 De eigenaresse haalde alle “toverkoffers” tevoorschijn en de mooiste dingen kwamen hieruit. We kregen zelfs begeleiding in het uitzoeken van deze versiersels zodat het allemaal prachtig bij elkaar zou passen.

Workshop bag  

En dan nu het resultaat showen. Wat zijn wij trots!

Workshop bag

 

Een klein groepje, fijne begeleiding en ook tijd voor een grapje. De sfeer was super en het resultaat mag er zijn! Ik ga zeker nog een keer haken met dit prachtige garen, misschien wel een krukje.

 

Liefs,

Minke

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 12 Oct 2017

Super leuke tassen! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen